Начало За нас Реклама Контакти

Септември е. Време за училище по... бира!

Снимка за Септември е. Време за училище по... бира!

Бирено училище е събитието, с което DiVino стартира сезона на станалите вече традиционни дегустации в пространството през магазин Vintage Club в търговския център на кулите Софарма (срещу КАТ София).

Защо бирено училище? Защото образованието и по-задълбоченото познание във всяка област предполагат по-отговорни и осъзнати консуматори, които накратко наричаме ценители. А мисията на DiVino е да създава култура и кръгове от ценители. В тази връзка разширяващият се пазар на крафт бира у нас също има нужда от определено ниво на познание.

Какво ще научите на биреното училище? Ще ви предоставим възможност да опитате основополагащите стилове в съвременното крафт пивоварство. Те ще бъдат представени от двама български производители и двама вносители. Това са лагер бирите, вайцен бирите, английските ейлове и белгийските ламбик, стронг ейл и бланш. Всеки от стиловете освен това ще бъде обяснен и с теоритична част - кратка лекция от по 20 минути. 

Форматът е дегустация с вход, като срещу входа си всеки посетител ще получи десет талона за дегустация, с които ще може да опитва от всички представени бири. 50 мл от всяка бира могат да струват 1 или 2 талона (1 талон = 1 лев). 
Входът е 10 лв. при предварителна продажба от Vintageclub.bg
и 12 лв. на място. Можете да закупите неограничен брой допълнителни талони.

Очакваме ви на 28 септември от 16:00 часа!

Лекционна програма на училището:

17:30 – 17:50 Представяне на стила Lager и микропивоварна Veritas. Лектор: Юрий Сидоренко, Veritas
18:00 – 18:20 Представяне на стила Weizen и миркопивоварна Jagerhof. Лектор: Стефан Джурков, Jagerhof
18:30 – 18:50 Представяне на стиловете Lambic, Blanche и Belgium Strong Ale. Лектор: Михаил Григоров, BiraBar
19:00 – 19:20 Представяне на стиловете английски ейл (Pale Ale, Indian Pale Ale, Porter, Stout). Лектор: Филип Уолш, магазини Beera

Следете събитието и във Facebook!

от Меню Септ. 2017
Коментари