Начало За нас Реклама Контакти

S. Pellegrino събира прочути шеф-готвачи за вечеря на четири ръце

Снимка за S. Pellegrino събира прочути шеф-готвачи за вечеря на четири ръце

На 30 април в София, S.Pellegrino – най-популярната натурална газирана минерална вода в света ще бъде домакин на вечеря на четири ръце, която ще обедини кулинарните сили на Флоренция и София в ресторант AndréДве от звездите на италианската и българската кухня - шеф Марко Стабиле (ресторант Ora d’Aria, една звезда Мишлен) и шеф Андре Токев (ресторант ANDRé) ще се съберат за една вечер, за да сътворят незабравима вечеря с шестстепенно меню, съчетано с подбрани вина. Всеки един от тях е приготвил по три рецепти, които да изненадат сетивата ви.

Вечерята на S.Pellegrino ще обедини две коренно различни кулинарни традиции, за да постигне забележителни гастрономични резултати. Идеята на менюто на четири ръце е да събере двама шеф готвачи, които не се познават и имат напълно различен стил, за да създадат замислени с въображение и майсторски изпълнени ястия, които прекрасно комбинират техния опит. 

Въпреки експерименталния си характер, техниката на Марко е повлияна от тосканското му наследство, което му помага да изгради уникалния подход, с който презентира традиционни ястия по иновативен и впечатляващ начин. Българско-германските корени на Андре Токев са го научили, че готвенето е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и строга дисциплина, и че истински стойностната кухня трябва да има история и ценности.

Кулинарното и културно сливането на тези два града, шеф-готвачи и гастрономически традиции ще вдъхне нов живот на изключителните вкусове на Флоренция и София в тази единствена по рода си вечеря в необикновената атмосфера на ресторант André – перфектната сцена за изява на българското и италианското кулинарно изкуство.

Меню:

❧ Стартер (шеф Андре Токев): Охлюв в питка

Поднесено с чашаVilla Sandi Prosecco Valdobbiadene Extra Dry DOCG

❧ Салата (шеф Андре Токев): Паниран бял хайвер от шаран, салата от краставици, бисквити от сушени домати, билкова топеница с лешници, охладен шафранов мус

Поднесено с чаша Craggi Range Te Muna Sauvignon Blanc 2017

❧ Предястие (шеф Марко Стабиле): Яйцето, яйцата, кокошката  ритуалите на тосканската баба

поднесено с чаша Villa Sandi Asolo Prosecco Superiore DOCG

❧ Първо основно ястие (шеф Марко Стабиле): Ризото земя и гора  спомен от баща ми

поднесено с чаша Ruffino Libaio Chardonnay Toscana 2014 

❧ Второ основно ястие (шеф Марко Стабиле): Панирано говеждо по флорентински с пюре от целина и прах от ягоди

поднесено с чаша Ruffino Greppone Mazzi Brunello di Montalcino DOCG 2010 

❧ Десерт (шеф Марко Стабиле): Сладък зехтин
поднесено с чаша Clarendelle Bordeaux Blanc Amberwine 2012

Кафе гурман (шеф Андре Токев):

Сладка хапка от аспержи
Тарт татeн от тиквички с шоколад
Локум от ревен с шамфъстък

 

Час: 19:30 ч .

Дата: 30 април 2018 г.
Място:  Ресторант ANDRé, ул. "Хан Крум" 31, София
Цена*: 160 лв.

*В цената е включенo дегустационно количество напитки към всяко ястие.

! Местата са ограничени, затова молим да се свържете директно с ресторанта на тел.: +359 888 931 151, за да запазите вашето място. Заплащането става на място в ресторанта.

 

За S.Pellegrino и Acqua Panna

S.Pellegrino, Acqua Panna и Sanpellegrino Sparkling Fruit Beverages са международни търговски марки на Sanpellegrino S.p.A., базирана в Милано, Италия.Дистрибутирани в над 130 страни чрез клонове и дистрибутори на петте континента, тези продукти представляват качествено превъзходство, базирано на произходаим, и идеално интерпретират италианския стил по целия свят като синтез от удоволствие, здраве и благосъстояние.Основана през 1899г., Sanpellegrino S.p.A. е водещата компания в сектора на напитки в Италия със своята гама от минерални води, безалкохолни напитки, аперитиви и студени чайове. Като основен италиански производител на минерална вода, Sanpellegrino S.p.A. винаги е била посветена на подобряването на това изначално за планетата благо и работи отговорно и интензивно, за да гарантира сигурнотобъдещена този ресурс.

 

ПУБЛИКАЦИЯТА Е С РЕКЛАМНО СЪДЪРЖАНИЕ

Апр. 2018
Коментари