Начало За нас Реклама Контакти

Рецепта с щраусови яйца печели кулинарен конкурс

Снимка за Рецепта с щраусови яйца печели кулинарен конкурс

На 20 юли 2007 г. в столичния ресторант “Континентал Плаза” протече финалният кръг на конкурса “Спечели с рецептите на Краси”. За големите награди се състезаваха петнайсет участници от цялата страна, чиито рецепти с продукти на Фабрика за майонеза “Краси” бяха подбрани измежду близо 3 000 писма и 5 000 изпратени по имейл рецепти.
Първа награда получи най-малкият участник в конкурса, десетгодишният Светослав Славов от с. Върбица, с атрактивното предложение “Закуската на гладния абориген”, в която основният продукт са яйца от щраус, в комбинация с картофи, домати, целина и орехи. Разновидност на баница със сирене, но под името “Пънчета”, бе класирана на второ място от журито, а трета награда отиде при участничка от Варна за ястието “Пълнено агнешко бутче по кралски”.
Рецептите на петнайсетте финалисти бяха приготвени от Емил Теофилов, шеф-готвач на ресторанта, домакин на събитието, а в комисията, оценяваща ястията с майонеза “Краси”, участваха както негови колеги професионални готвачи, така и известни личности, сред които Гала, Орлин, бившият вокалист на група “Кафе”, и Елеонора Манчева, Мисис Вселена 2007.
Противно на всички очаквания, статистиката на най-често изпращани рецепти за конкурса се оглавява не от популярната “Руска салата”, заела едва трето място, а от рецептата “Пиле по аржентински”. Втората най-често изпращана рецепта е “Баница с майонеза”, а 318 от участниците в кулинарната надпревара са изпратили над 10 предложения.

Юли 2007
Коментари