Начало За нас Реклама Контакти

Раздадени бяха годишнитe награди за кулинарни блогове

Снимка за Раздадени бяха годишнитe награди за кулинарни блогове
снимка: Анна Пекунова

През последния уикенд на септември Метро академия стана домакин на церемонията за връчване на първите Годишни награди за български кулинарни блогове, организирани от специализирания гастрономически сайт Блоговодител. Повече от 30 кулинарни ентусиасти се срещнаха за пръв път „на живо“, за да получат награди в 9 категории.

Сред изненадите на събитието бяха включвания от различни краища на страната и Европа на приятели и съмишленици на идеята на Блоговодител. Специални видео обръщения към всички участници и гости направиха шеф Юри Велев – главен готвач в Метро академия и член на журито, Йоланта Делибозова - музикант, кулинарен блогър и ТВ водещ, която се включи от Германия, както и някои от наградените участници, които не успяха да присъстват лично на церемонията.

В категория Гозбите на баба – кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня, наградата на журито и публиката спечели Гергана Аврамова, автор на блога Супичкапътеводител на новака в кухнята.

В категория Жител на света – най-добър блог с чуждестранни рецепти, наградата на журито и публиката спечели Ани Шакарян-Маринова, автор на блога Вкуснотека.

В категория Топло от фурната – най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници, наградата на журито и публиката заслужи Илиана Николова, автор на блога Щъркелово гнездо.

В категория С аромат на ванилия – най-добър блог с печива и десерти, наградата на журито отиде при Таня Донева, автор на блога Вкусното ми Хоби със Страст и Любов, а наградата на публиката – при Зорница Никифорова, автор на блога Zornica-Pizza.

В категорията Крилце или кълка – най-добър блог за рецепти с месо и дивеч, наградата на журито безапелационно заслужи живеещият в Германия Драгомир Иванов, автор на блога Вкусни моменти, а наградата на публиката – Пепа Стоева, автор на блога Храна за мой’те канибали.

В категория Бързо и вкусно – най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство, журито присъди наградата на Радостина Панчева, автор на блога Кулинарен елексир, а публиката – на Гергана Аврамова, автор на блога Супичка – пътеводител на новака в кухнята.

В категория Сладко удоволствие – най-добър блог с рецепти за торти наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога Вкусно с Бети, а наградата на публиката - Люси Евтимова, автор на блога Lussi’s World of Artcraft.

В категория Здравословно - най-добър блог с вегетариански и веган рецепти, наградата на журито спечели Здравка Кокалова, автор на блога I Love Our Dreams, а наградата на публиката - Емилия Георгиева, автор на блога Emili-Cooking is Fun….

В категория Визуално пиршество - блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling) наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога Вкусно с Бети, а наградата на публиката - Румяна Босева, автор на блога Something…

Освен наградите, всички победители получиха ваучери от партньорите на събитието – Вашата месарница, Сладката къща и Метро Кеш Енд Кери, а първите два осигуриха талони за отстъпка и на всички номинирани.

Специално предизвикателство към блогърите отправи Мeтро академия– да интерпретират в ястия и рецепти най-новия асортимент от бейби зеленчуци на Метро и да изпратят резултата от работата си на шеф Юри Велев – най-интересните от тях ще бъдат приготвени заедно с екипа на Академията.

Участниците в церемонията ще бъдат гости на Метро и по време на българските квалификации за кулинарните Оскари Bocused’Or, които ще се проведат на 11 и 12 ноември тази година.

от Меню Окт. 2015
Коментари