Престижна акредитация за Кулинарната академия

Обучението в Кулинарна академия HRC отговаря на международните стандарти за 2-годишно кулинарно образование според Американската кулинарна федерация.
След дълъг период на наблюдение и оценяване на ресурси, кадри и професионална реализация на завършилите студенти, Кулинарна академия HRC получи престижната акредитация от Комисията за акредитация на Американската кулинарна федерация. Академията е едва вторият кулинарен институт в Европа, признат от професионалната федерация, основана през 1929 г. В Ню Йорк.
"Комисията за акредитация разгледа кандидатурата ни в съответствие със стандартите на Федерацията за програми за професионално обучение по кулинарни изкуства и с абсолютно мнозинство одобри акредитацията на Кулинарна академия HRC. Стандартите на ACFEF обикновено не позволяват повече от 3 години за първоначална акредитация на учебни заведения извън САЩ. Кулинарна Академия HRC надмина очакванията на комисията и вече е носител на първоначална акредитация за период от 5 години", споделя Мария Полименова, директор на Кулинарна академия HRC.
Част от двугодишното обучение на студентите се провежда в учебния ресторант Talents в София.