Начало За нас Реклама Контакти

Предизвикателствата на вкуса

Снимка за Предизвикателствата на вкуса

От 29 ноември до 1 декември, в аула Максима, в УАСГ, се провежда 13-ото издание на форума за здравословен и активен начин на живот „Дни на предизвикателствата“. Традиционно, освен интересните презентации, приключенското кино и световноизвестните гости от света на екстремното, форумът е съпътстван и от един особено „вкусен“ панел. Изложението със здравословни и високоенергийни храни и, разбира се, крафт бира за истински ценители се очаква с радост, независимо дали сте активни спортисти или приключенци!

Тази година, кулинарната нотка е дори още по-ярко застъпена - освен че ще могат да дегустират, посетителите ще се гмурнат в технологичните тайни за направата на две от най-обичаните неща – шоколада и бирата!

Красимир Бенямин от Bio Benjamin ще представи био веган шоколад и суперхраните Happy Benjamino и Benjamíssimo. Освен шоколатиер Красимир е и йога инструктор, който обича пътешествията. Във фоайето пред аулата посетителите ще могат да запретнат ръкави и под вещото ръководство на Красимир сами да се опитат да направят собствен шоколад.

Веднага след сладостния уъркшоп идва ред и на другата дегустационна радост за мнозина – бирата. И тази година тя ще е на марката Айляк – традиционни бирени приятели на Дните на предизвикателствата. В рамките на изложението ще бъдат представени не една, а цели две нови разновидности на българското крафт чудо!

Първата дебютна бира на Айляк ще бъде IPA, сингъл хоп, с хмел Citra, който е замислен като освежаваща, но силно охмелена бира (44 IBU). Тази варка ще бъде еднократна, затова носи и своята колекционерска стойност. Втората премиерна бира ще бъде на лагер със сухо охмеляване, известен и като IPL (India Pale Lager), в който при варенето е използван типичен за чешките лагери хмел Жатец, а след това dry hopping-ът е също с благороден хмел – Мандарина Бавария. Тази бира е замислена като още по-пивка (5,3% алк, 13.5% плътност, 33 IBU).

Ако сте фенове на най-старото пенливо изкушение, в никакъв случай не трябва да пропускате и специалния уъркшоп, който собственикът и създател на „Айляк“ Георги Христов е замислил! Той е решил да влезе в духа на събитието и да поеме едно истинско предизвикателство – за всички присъстващи, той ще направи демонстрация по варене на домашна бира, но не с каква да е вода, а с истински, девствен сняг от Черни Връх, който ще бъде занесен в УАСГ от самия него. Изложението предлага и много други вкусни предложения за здравословен начин на живот, които ще може да тествате в почивките между основната програма във фоайето.

Ноем. 2017
Коментари