Начало За нас Реклама Контакти

Пето издание на Sofia Restaurant Week

Снимка за Пето издание на Sofia Restaurant Week

Предстоящото пето издание на Sofia Restaurant Week  ще се проведе от 16 до 22 септември и ще предложи селекция от 29 три- степенни гурме менюта на фиксирана цена от 29 лева за всяко.

Фестивалът на софийските ресторанти се завръща за новото си есенно издание. През май 2018 година, в пролетното издание на фестивала, клиентите са били над 7000, а сега организаторите очакват те да надхвърлят 8000 души.

Кои ресторанти участват?

Ако погледнете в интернет страницата на събитието ще откриете много нови, утвърдени или традиционни заведения. Предлагаме ви списък с местата, където да направите своята резервация, като разпределението по категории е на организаторите:

Ресторанти с авторската кухня
Iv by Chef Evropeiski на Пламен Европейски, Cactus на ТВ водещ Иван Манчев, Bistrello на Владимир Тодоров и Щастливото прасе с шеф-готвач Джун Йошида.

Новооткрити ресторанти в София
Floret, 360 sky Restaurant, индонезийски ресторант Raja Bali, Nota Bene и турски ресторант Konak.

Класическа кухня ще откриете в
Къщата с часовника, Грозд, Talents и Tempero.

Bar & Dinners
Vino&Tapas, Koto и La Cattedrale

Екзотична кухня
Тайландски ресторант Royal Thai, японски ресторант Hamachi-ni и индийски ресторант Kohinoor.

Модерна кулинария
Social, The View и Barrique

Международна кухня
Розе, La Pastaria и Брик Кафе.

Вкусна и проверена кулинария
Ниагара, Клуб Пушкин, Ascua и Арбат

Интересен акцент в програмата на Софийската седмица на ресторантите е инициативата на Метро за подкрепа и популяризиране на розовия домат и традиционния кашкавал, за която шеф-готвачите на ресторантите ще предложат на специално събитие за ценители и медии ястия с български розов домат и кашкавал.

Всички ресторанти, както и менютата, които предлагат, можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week.

Септ. 2018
Коментари