Начало За нас Реклама Контакти

Петият Гастрономически фестивал Премиер завърши с успех

Снимка за Петият Гастрономически фестивал Премиер завърши с успех

Петият Гастрономически фестивал Премиер завърши на 20 ноември в Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт в Банско. Вълнуващият празник на вкусовете вече е наложен като ежегодно събитие в известния ни ски курорт и добива все повече популярност с всяка изминала година. Тази година специалните гости на хотел Премиер имаха възможност да обиколят кулинарния свят и да се насладят на кухни от всички краища на земното кълбо в рамките на 3 седмици. Всички шеф-готвачи предложиха най-доброто от себе си и осигуриха на посетителите на фестивала незабравими кулинарни моменти.

Петият Гастрономически фестивал Премиер направи първата си официална пресконференция в Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство в София, привличайки вниманието ни към тазгодишната тема на фестивала, представяща храната като изкуство - Eat That Art. Комбинацията от изкуство и храна бе предизвикателството, пред което се изправиха всички шеф-готвачи, които презентираха свое меню по време на фестивала, вдъхновено от любимо произведение на изкуството.

От вдигането на завесите до самия си финал фестивалът се радваше на огромен интерес от страна на професионалисти, участващи в семинарите, бизнесмени, които подкрепиха организацията му, ценители, репортери и скъпи гости на Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт.

Шеф Марк Вака от Le Cordon Bleu – най-голямата мрежа от кулинарни и хотелиерски училища в света – и шеф Джордж Стилианудакис проведоха два успешни и интересни семинара за професионални готвачи.

Бяха разкрити и тайните на кантонската и на азиатската кухня, благодарение на шеф Алси Син и шеф Цветомир Николов, докато българската местна кухня бе представена в уникалните произведения на шеф Андрей Стоилов.

Шеф Димитрис Пампорис бе вдъхновен от модерната гръцка кухня, а носителят на една звезда Michelin – шеф Джорди Естеве, създаде поразителна комбинация от средиземноморска и гурме кухня, предлагайки на гостите уникално вкусни и артистични произведения.

Малка част от вкусните предложения, на които гостите на Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт ще се насладят през тази година, бе представена от главния шеф-готвач на хотела, шеф Александър Алексиев.

Завесите на Гастрономическия фестивал Премиер през 2016 вече да са спуснати, но страстта и вниманието към качествената гастрономия, считани за фундаментални в ERMIA HOTELS & RESORTS остават неизменни, за радост и удоволствие на гостите. 
 

Ноем. 2016
Коментари