Начало За нас Реклама Контакти

Паеля за всички

Снимка за Паеля за всички

За пръв път у нас ще можем да се наслаждаваме на така наречената от испанците Paella Popular или народна паеля. Авторът й ще е Манел Риера, президент на Българо-каталунската търговска камара и главен изпълнителен директор на международната консултантска фирма MTMGRUP, който ще приготви голямо количество паеля на 9 декември от 18:00 ч. в испанския културен център Оле-Оле на ул. "Асен Златаров" в София. Всички гости и случайни минувачи ще могат да я опитат.

Манел Риера, свързан делово с България, е страстен кулинар и вече е готвил в известни наши ТВ предавания. Поводът да организира "голямото готвене" на вкусната паеля е излизането на неговата книга на български език „Испанска кухня: 100 лесни рецепти”, в която испанският бизнесмен и кулинар споделя богатия си репертоар от забележителни домашни ястия - каталунски и от други испански области.

Традицията да се приготвя голяма обща паеля или paella popular в Испания е много стара, а днес вече е разпространена и на много места в Южна Франция и Латинска Америка. Обикновено паелята се забърква на площада в огромни съдове, също наречени паеля или паельера. Приготвянето и яденето на богатото оризово ястие с различни меса и морски дарове, е весел и шумен ритуал, свързан с приятелски събирания и незабравими преживявания.

от Меню Дек. 2010
Коментари