Начало За нас Реклама Контакти

Очаква ни Фестивал на розовия домат

Снимка за Очаква ни Фестивал на розовия домат

Фермерски пазар с български розови домати, несравними по вкус български млечни продукти и програма с автентични народни песни и танци ще очакват в събота, 8 септември, от 10:30 часа гостите и жителите на София по време на Фестивала на розовия домат в Княжеската градина, срещу Софийския университет.

Освен розовия домат, символ на плодородната българска земя, гостуващите фермери, партньори на МЕТРО в програмата Отгледано с грижа в България, ще предложат сочния и сладък лук от село Реселец, боб от село Смилян, сладко от горски плодове от Родопите, както и разнообразие от българско овче и козе сирене, осигурено от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

В съботния ден фестивалът ще предложи много томболи за участниците, кулинарни предизвикателства от главния готвач на МЕТРО Академия шеф Юри Велев, уникалното замразено с течен азот гаспачо на шеф Ради Стамболов и безалкохолни коктейли Върджин Мери.

Сред гостите на фестивала ще бъде шеф Андре Токев, посветил над десетилетие от професионалната си кариера на издирването и запазването на автентични български ястия и традиционни рецепти, състезателката по ултра маратон Антония Григорова, а специален гост ще бъде министърът на икономиката Емил Караниколов.

Фронтмени на фолклорната програма са виртуозите от Виво Монтана, заедно с 10 танцови групи, лауреати в националните фестивали Хоро се вие извива, които ще поведат и най-дългото доматено хоро в историята на България. Предстоят още работилници и майсторски класове по народни танци с екипа от хореографи и артисти на Таратанци, които ще приключат с надиграване на участниците на самата сцена.

Със свой информационен щанд ще присъства и фондация Една от осем, осигуряваща безплатна практическа и информационна подкрепа на жени с рак на гърдата и техните близки, за чиято кауза МЕТРО отделя 5% от продажбата на български розови домати.

Заповядайте на 8 септември, събота, в Княжеската градина (срещу СУ, на "Цар Освободител")!
Начало – 10:30 часа!
 

Септ. 2018
Коментари