Начало За нас Реклама Контакти

Новият брой 33 на Меню е на пазара

Снимка за Новият брой 33 на Меню е на пазара

Скъпи читатели,
Наскоро се завърнах от дълго и далечно пътуване, което за пореден път затвърди увереността ми, че колкото и да е хубаво у дома, човек се нуждае от нови хоризонти, от нови емоции, и, разбира се, от нови вкусове. Всичко това можете да намерите в този брой на списание „Меню“.

С него ще ви отведем да закусите в Тунис, а по-късно и до Франция, за да се запознаете с изключителното сирене бри. Ще ви разходим и из кестеновите гори на Европа, където ще разберем, че лъскавите плодове са обвързани не само с печената пуйка, а в тропическите плантации ще разкрием непознати и чудати приложения на бананите.

Независимо дали става дума за весели истории за Трифон Зарезан по линията Карабунар – Банско – Виена, или пък за радостно парти сред екзотичния шемет на карибския кулинарен фюжън, всичко в един момент се свежда до любовта и отговорността. И ако любовта може да се изкаже и чрез някой от елегантните десерти, които сме посветили на деня на Свети Валентин, то социалната отговорност на всеки от нас изисква промяна на навиците. Една от най-лесните е да се интересуваме повече от избора ни на храна. Чрез феър трейд продуктите ние проявяваме загриженост за благополучието на много хора, както и за проблемите на околната среда.

Сега ви оставям да предприемете своето Меню-пътуване, в което, надявам се, ще усетите радост, сладост, любов и дори малко горчив вкус.

Людмил Хайдутов,
редактор

 

Списъкът с рецептите, които можете да намерите в брой 33 на списание "Меню", е ето тук . 

Ян. 2010
Коментари