Начало За нас Реклама Контакти

Новият, 32-ри брой на списание Меню

Снимка за Новият, 32-ри брой на списание Меню

Точно сега, преди Коледа всички, които ценят добрата храна и обичат да я приготвят, се отдават телом и духом на заниманията в кухнята. Устройват се какви ли не предпразнични сбирки. Затова този брой съдържа палитра от постни, рибни и празнични ястия - интересни заместители на традиционните гозби за Бъдни вечер, Коледа и Нова година. Почетно място сме отредили на цитрусовите плодове - тези зимни снаряди от енергия и свежест предлагат изключителни възможности и в солената кухня. Все не мога да забравя какъв екзотичен и елитен продукт бяха мандарините и портокалите допреди 20 години. Слава богу, сега познаваме вкуса дори на нечуваните по-рано помело или кумкуат. Хубаво е да използваме докрай възможностите им.
Чудех се дали бих събрала смелост и търпение да направя приказната медена къща, която Ивелина измайстори само на два пъти за по няколко часа. Играчка е, наистина, но резултатът си заслужава. Особено ако наоколо има деца - те определено ще изпаднат във възторг от нея. После седмици наред ще могат да си чупят от покрива и от стените и да хрускат борчетата и оградата - с времето уханното медено тесто става още по-вкусно.
Няма нищо по-уютно и сърдечно от съвместното правене на коледни сладкиши. В приповдигнато настроение и в очакване на приятни мигове, човек се сближава още повече със семейството и приятелите си.
Пожелавам ви много хубави мигове с приготвянето на празнични ястия и сладкиши по Коледа и Нова година!

Веселина Маринова
главен редактор

Дек. 2009
Коментари