Начало За нас Реклама Контакти

Натура фест представя устойчивото земеделие и бизнес в защитени природни зони

Снимка за Натура фест представя устойчивото земеделие и бизнес в защитени природни зони

На 5 юли 2017 (сряда) от 16 до 22 часа в софийския парк Заимов фестивалът Натура фест ще събере столичани и гостите на града с изложение на фермерски храни, работилници, филми, музика на живо и още любопитни забавления.

Всички представени продукти: сирене, кашкавал и кисело мляко, кефир и мътеница, сладка от диви плодове и мед, кокоши и пъдпъдъчи яйца, пресни билки, подправки и чай са произведени или събрани в български защитени зони от европейската мрежа Натура 2000. В допълнение на кулинарната част ще има и демонстрационно готвене на троянски кебап със сливи и биологично произведено телешко месо.

Една от големите атракции ще е тъкането на чипровски килим, като поканената за целта майсторка освен за занаята си ще разказва и за връзката му с изчезващата места порода реплянска овца.

Идеята на организаторите – български и швейцарски неправителствени организации, партньори по проекта „За Балкана и хората“, е да покажат красотата, но и бизнес възможностите, които Натура 2000 зоните предлагат.

За забавлението на децата ще се погрижи екипът на Детска природна академия „Узана“, която организира образователни детски лагери и събития в едноименната местност до Габрово.

В същия ден от 10 часа в аулата на Софийския университет ще започне форумът „Мисия: чиста храна, честен поминък“ , на който ще се преставят и обсъждат възможностите за устойчиво развиващ се бизнес в защитените зони. Събитието е със свободен вход, без предварителна регистрация. Вижте програмата на форума в галерията. 

от Меню Юли 2017
Коментари