Начало За нас Реклама Контакти

МЕТРО представи обновените си отдели за риба и най-нов арктически асортимент

Снимка за МЕТРО представи обновените си отдели за риба и най-нов арктически асортимент

Прясна риба от чистите води зад полярната окръжност – от Исландия и европейския дял на Атлантическия океан до Аляска, както и допълнение на гамата от сурови и бланширани скариди ще включва вече обогатеният рибен асортимент на МЕТРО България.

На специално събитие МЕТРО България представи обновените рибни отдели в своите 11 магазина, които повече от 15 години предлагат изобилие от риба и морски дарове с високо качество и гарантирана проследимост на подбрания асортимент – от времето и мястото на отглеждането и улова до ресторанта на професионалния клиент.

Диана Бонева, директор “Снабдяване”, Георги Илиев, директор “Продажби”на компанията и Георги Везев, ръководител сектор „Ултра свежи продукти“ представиха новото в асортимента и обслужването на професионалните клиенти.

Кулинарно пътешествие в студените и чисти води на Северния Атлантик, от Исландия до Аляска, придружено с чаша качествено бяло вино от Арагон посрещна гостите на откриването  професионални клиенти и любителите на морската храна. Специалната селекция  включваше  опушена сьомга, скариди с водорасли и зеленчуци, червен костур от северните морета, червен тон, изпечен в сусам и сервиран със спагети и зеленчуци, и тартар от полярна пъстърва.

Главният готвач на МЕТРО Академия, Юри Велев, представи по атрактивен начин и едно от най-интересните предложения от асортимента на рибния отдел – стриди Find de Balon Easy Open, които се отварят бързо и лесно, само с няколко движения.

Новото в асортимента:

Новото в рибния асортимент включва арктическа сьомга, атлантическа треска, хедок, сайда, червен океански костур, морски дявол, лимонов език, линг, атлантически сом, морски таралеж и писия, като голяма част от тези продукти са сертифицирани от Marine Stewardship Council за проследимост и устойчивост. MSC етикетът се прилага само за диви риби или морски дарове от сертифициран устойчив източник, обработени с грижа, редовно тествани и заслужаващи доверие. Новото сред морските дарове, суровите и бланширани скариди с различни размери (белени без черупки), са със сертификация за производство аквакултури от Aquaculture Stewardship Council за екологична съобразност и социална отговорност. ASC се стреми към трансформиране на световните пазари на риба и морски дарове и насърчаване на най-добрите екологични и социални резултати в аквакултурата.

Обогатеният рибен асортимент на МЕТРО включва над 90 основни артикула, в три групи – пресни екзотични видове от див улов, прясна риба от аквакултурен произход, морски дарове и мекотели.

Рибата от див улов включва риба тон (суши качество), риба меч, червен снапер, христова риба, групър, скорпит, фагри, морски език. МЕТРО предлага голямо разнообразие от риби с аквакултурен произход: сьомга, сьомгова пъстърва, треска, халибут, ципура, лаврак, калкан, пъстърва, нилски костур, пангасиус. Асортиментът от морски дарове включва скариди, омари, раци, стриди, миди и много други видове. Богат е и изборът от света на мекотелите - октопод, сепия, калмари туби и пипала от калмари.

Продукцията, достига до магазините с гарантирано качество и без прекъсване на хладилната верига.Консултантите в МЕТРО магазините имат ангажимент да помогнат на ресторантьори, готвачи и ценители на морската храна да направят подходящ избор на риба за своето меню.

Апр. 2018
Коментари