Начало За нас Реклама Контакти

Lord of the Chefs

Снимка за Lord of the Chefs
Строгото жури (отляво по часовника): Б. Петров, Ив. Петков, Ж. Иванов (президент на Евро-Ток България) и Р. Стамболов

Днес стартира новото кулинарно шоу на bTV, наречено Lord of the Chefs – един различен и невиждан досега у нас гастро-телевизионен формат. Вкусното състезание започва в 20:00 часа и след пилотния епизод, в течение на три месеца ще се излъчва два пъти седмично – във вторник и четвъртък от 21:00 ч. Като във всяко подобно ТВ състезание на живо зрителите ще бъдат омайвани със сблъсъци на характери, свръхстрого жури, напрегнати елиминации и големи дози весели шеги и закачки. Младата ни актриса Елен Колева ще бъде водеща на шоуто.

След продължителен кастинг бяха избрани 16 финалиста – любители и професионални готвачи, измежду цели 10 хиляди кандидата. Повечето финалисти са мъже, но в тази професия по начало съотношението на силите е в тяхна полза, най-вече защото заниманието е изключително тежко и изисква мъжка издръжливост. В какво и как точно ще се състезават, все още се пази в тайна.

Доста интересни са професионалните биографии на състезателите в Lord of the Chefs: собственици на хотели, ресторанти и клубове, модел, букер, масажист. А сред интересите на 16-те са вегетарианство, парашутизъм, скално катерене, риболов, ориенталски танци и кърлинг.

Едно е сигурно, кулинарните шоумени-състезатели ще трябва да създават истински чудеса на печката и в чинията, тъй като ще ги оценяват някои от най-талантливите и утвърдени български шеф готвачи – дълбоки познавачи не само на класическите техники, продукти и подходи в готвенето, а и майстори на авангардната кухня.

Кои са членовете на журито? Ради Стамболов е майстор на сладкарското изкуство и вице президент на българската секция към престижната европейска асоциация на готвачите, наречена Euro-Toques International. Борис Петров, също член на Евро-ток България, е шеф-готвач на столичния ресторант Te Quiero и истински магьосник в кухнята. А Ивайло Петков, след няколко години блестяща кариера в един от най-добрите български ресторанти, Chef's, отскоро е шеф готвач на Lazy под симеоновската станция на кабинковия лифт за Витоша.

Тримата високи професионалисти-кулинари ще имат за задача справедливо да отсеят и изберат в 24 кръга най-талантливия и подготвен готвач, тоест най-сериозния творец в кухнята. За него bTV е предвидила изключителен подарък, който все още не се разкрива.
 

от Меню Март 2011
Коментари