Начало За нас Реклама Контакти

Където животът е хубав

Снимка за Където животът е хубав
ADVERTORIAL

La Vita è Bella е ресторантът на столичния Best Western Plus City Hotel. Интериорът му е в духа на най-лъчезарната, спокойна и домашна италианска атмосфера, а през топлия сезон градината навън е като малък италиански градски оазис в стара София. Чудесна храна, добри вина и сърдечно гостоприемство – ето какво получават клиентите тук. 

Името се оказва ключово за философията на заведението. Животът е наистина прекрасен, когато откраднеш време за себе си и за любим човек и го прекараш в изискана обстановка, с вкусна храна и гъделичкащо сетивата вино.

Ресторантът е и място за корпоративни събития. Организират се бизнес обяди, коктейли, партита, както и официални вечери. Съществено предимство на „Ла вита е бела“ е, че разполага с открит паркинг, достъпен за гостите на заведението.

Сърцето и душата на ресторанта, то се знае, е главният готвач. От една година това е Мартин Петров - млад, но опитен професионалист, страстно отдаден на работата си и влюбен в уникалната италианска гастрономия. 
Професионалният му път включва едни от най-добрите ресторанти в Рим като Antico Arco близо до Ватикана и един от най-елегантните - Mirabellе. Всяка година обменя информация за нови тенденции в италианската кухня с главния готвач на четиризвездния бутиков Fortyseven Hotel в италианската столица.

Акцентът на новото меню пада върху италианската храна и апетитните й разновидности от региона на Рим и Южна Италия. Всичко се приготвя на място и е домашно – от хляба до пастата (включително и някои нестандартни видове – от тиква и спанак), през сосовете, маринатите до десертите. Използват се някои по-модерни кулинарни технологии и авторски интерпретации на шеф Петров. Сирената и типичните деликатесни колбаси идват от Италия. Най-качествените меса, риби и морски деликатеси се подбират за приготвянето на ястията. Влагат се много време и усилия, за да се работи с най-добрите продукти, защото „италианската кухня преди всичко е основана на качествените продукти“. Голяма част се внасят директно от Италия от подбрани производители. Това е и една инициатива на Българо-италианската камара, в която ресторантът членува. В процес на одобрение е и сертификат за италианско качество, който се дава само на най-добрите и автентични италиански ресторанти в света.

На въпроса коя е формулата за успеха, шеф Петров като истински мениджър отговаря, че една от най-важните съставки в рецептата освен качеството на предлаганата храна е един умело подбран екип от професионалисти, които поемат отговорност и от чието поведение зависи успехът на ресторанта. Гостите се посрещат с индивидуален подход, обръща се внимание на всеки детайл. „Комуникацията с клиента е задължителна за всеки добър ресторант. Така се проследява кое е харесало на клиента и работата се насочва в тази посока. Всички от екипа работят, за да може посетителите да получат цялостно добро преживяване, да се усети любовта, с която е приготвена храната, и страстта, с която се работи. Клиентът трябва да се почувства като у дома си. Когато това се постигне, резултатът носи удовлетворение и мотивация за целия екип. Тогава оставаме много доволни, защото това показва, че клиентът е харесал онова, което сме поднесли с професионализъм от страна на сервитьорите и със специално отношение.“
 

Апр. 2013
Коментари