Начало За нас Реклама Контакти

Кулинарни таланти в центъра на София

Снимка за Кулинарни таланти в центъра на София

От месец октомври 2012 студенти на Кулинарна Академия HRC вече се обучават в новия учебен ресторант „Таланти”на ул. „Петър Берон” 9 в столицата. 

Софийският клон на Академията HRC, където се помещава учебният ресторант „Таланти”, има за цел да предостави на студентите знанията и практическите умения, необходими за управлението на един висококласен ресторант.

В „Таланти” студентите са ръководени и наставлявани от главния инструктор в академията - шеф-инструктор Робин Виляреал. Той дойде от Мексико именно заради старта на Кулинарна академия HRC още през 2007 г. и в момента се занимава с цялостната организация на учебния процес в София. Сеньор Виляреал сподели: „В „Таланти” ще опитате нещо иновативно и различно, в една неформална и разпускаща атмосфера. Каним софиянци да опитат кулинарното творчество на нашите талантливи студенти, което предлагаме на изненадващо достъпни цени”.

Официалният старт на учебния ресторант бе даден преди дни с коктейл, на който бяха представени част от ястията, включени в постоянното меню на ресторанта. Фините хапки като тортиля с червена чушка соте, два вида домашно приготвена сьомга с цедено мляко или пиле сувит с паста от магданоз, брюноа от стръкове целина и сладък картоф се отличаваха с изключително чисти, ясни и дълбоки вкусове и майсторски и оригинални ароматно-вкусови съчетания. Техни автори са 30-те студента по кулинария от 15 страни, чиито трети семестър от обучението им в Академията HRC преминава именно в новия ресторант "Таланти" в София. 

Ресторант "Таланти" ще бъде отворен за клиенти на 27 ноември 2012.

от Меню Ноем. 2012
Коментари