Начало За нас Реклама Контакти

Кулинарни изложби в Благоевградско

Снимка за Кулинарни изложби в Благоевградско

От 1-ви до 8-ми март включително в шест благоевградски села ще се проведат кулинарни изложби на регионални ястия. Инициативата е на община Благоевград и националния кулинарен фестивал ”Пъстра трапеза на гости на моя град”.

Първото място, което ще е сцена на уникалните регионални кулинарни шедьоври, е село Логодаж. Ще го последват Покровник, Изгрев, Бело поле, Рилци и Мошанец. В читалищата на населените места ще се изявят със своите кулинарни способности жителите на общо 13 села от региона. Освен споменатите тях са и Обел, Клисура, Селище, Дренково, Еленово, Марулево и Делвино. Приготвените от участниците ястия ще бъдат дегустирани и оценени от жури, в което ще участват шеф Пеньо Иванов, организатор на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”, както и представител на благоевградската общинска управа.

Тази година „Пъстра трапеза” започва своето пътуване в търсене на автентичната българска кухня от град Нова Загора на 23-ти април. Календарът на събитията може да видите тук и тук.

от Меню Февр. 2011
Коментари