Начало За нас Реклама Контакти

Кулинарен конкурс за рибна кухня

Снимка за Кулинарен конкурс за рибна кухня

На 25 юли 2007 г. в рибния ресторант “Captain Cook” в Пловдив протече първото издание на Националния кулинарен конкурс за рибна кухня, организиран от “Chefs Group”. В надпреварата премериха сили девет от най-добрите готвачи на рибни ястия в България. Техните предложения бяха оценявани от професионално жури, включващо представители на Българската асоциация на професионалните готвачи, съорганизатор на събитието, и Орлин Попов, изпълнителен директор на “Chefs Group”, обединяваща луксозната верига ресторанти “Captain Cook” и “Tambuktu”.

Наградата за най-добър готвач на рибна кухня получи Емил Колев, шеф-готвач на ресторанта, домакин на събитието, а негови подгласници, съответно на второ и трето място, станаха Петър Михалчев и Антоанета Ганева, единствената жена участник в конкурса. И двамата са представители на ресторант “Tambuktu”, София.

Конкурсът премина под мотото „Лека и здравословна храна”. Националният консултант по диетология доц. д-р Донка Байкова и водещият на събитието Иван Звездев показаха кулинарните си умения, като приготвиха ефектна салата „Цезар Тамбукту” от новото меню на едноименния рибен ресторант. Доц. д-р Донка Байкова, запозна присъстващите с полезността на рибата и морските продукти и необходимостта от тяхната консумация като лека и диетична храна.

Юли 2007
Коментари