Начало За нас Реклама Контакти

Конкурсът „Новите малки” ще отличи иноваторите в бизнеса със занаятчийски храни

Снимка за Конкурсът „Новите малки” ще отличи иноваторите в бизнеса със занаятчийски храни

С обща инициатива и учредяване на годишни награди Фондация LocalFood.bg, Slow Food в България, Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели (НСМСФП) и Българска асоциация Биопродукти ще отличат най-добрите идеи за микробизнес в земеделието и храните, стартирали през 2016 година.

Целта на годишните награди на конкурса "Новите малки" е да подкрепят създаването и развитието на нови микропредприятия, както и да насърчат сдружаването между производителите – мисия, обединяваща усилията и на четирите организации в сектора.

Конкурсът се базира на първо по рода си проучване в България, което ще анализира стратегиите и тактиките на „новите малки” при навлизането им на пазара. Резултатите от анкетата ще покажат как те печелят доверието на потребителите, заставайки със своите лица до продуктите си и как успяват да се преборят с административните трудности и да изпълнят изискванията на регулациите в сектора.

Историите на отличените нови предприятия ще бъдат разказани в медии с национално покритие. Идеята е с тяхна помощ и с анализа на конкурса да се помогне за изграждането на по-ефективно и устойчиво развитие в производството на занаятчийски храни и на микропредприемачеството.

В надпреварата могат да се включат ферми, пекарни, занаятчийски ателиета, къщи за гости и други микробизнеси в земеделието и храните. Те трябва да са регистрирали началото на своята дейност в периода от 01.01.2016 до 28.02.2017 и да имат не повече от 5 души персонал. Няма ограничение за типа на произвежданите продукти. В конкурса могат да участват както производители на първична продукция, така и преработватели и собственици на обекти за продажба.

Победителите ще бъдат обявени на 10 май 2017 в сайта LocalFood.bg и Facebook страниците на LocalFood.bg, Slow Food в България и Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели. 

от Меню Апр. 2017
Коментари