Начало За нас Реклама Контакти

Концепции 2013

Снимка за Концепции 2013
шеф Фиро Васкес на Концепции 2011

Трима популярни испански шеф-готвачи пристигат в България за третия професионален кулинарен форум Концепции 2013. След успеха на първите две издания Евро-Ток България организира събитието за трети път, като тази година то е посветено на голямата испанска кухня.

Кулинарен форум Концепции 2013 ще се проведе на 21 и 22 март в Метро академия към Метро кеш&кери в София, на бул. Цариградско шосе. Основен партньор на форума е Метро кеш&кери България.

Третото издание на “Концепции” ще бъде открито от г-жа Роса Моро – директор на Институт Сервантес и ще е посветено на модерната испанска кухня, като в него участие ще вземат трима утвърдени испански шеф-готвачи:

Фиро Васкес www.firo.es e главен готвач и собственик на ресторант “Оливар”, www.el-olivar.es, в североизточната част на областта Мурсия. Ресторантът му притежава едно слънце (звезда) в пътеводителя на Репсол за 2011 г. и сертификат от Европейската централа EFQM за превъзходно качество. Член е на Евро-Ток Испания. Администратор на производството на зехтини в Морая, съучредител на Ордена на производителите на зехтини в Мурсия и президент на дружеството “Приятели на зехтина екстра върджин”, произвеждан в област Мурсия.

Серхио Перес започва своята кариера в престижния elBulli, след което продължава професионалния си път в Швейцария, Лондон, Ню Йорк, Далас, Хавай и др. Негово дело е популярната школа за обучение ChefsLab www.chefslab.com.

Рубен Алварес www.rubenalvarez.es е шеф сладкар, натрупал професионален опит в престижни ресторанти като „Аула Чоковик“, собственост на Рамон Морато, „Мас д’Осор“, собственост на Нанду Хубани и други. В своята работа отделя специално внимание на вълнуващия свят на шоколада.

Друг важен акцент във форума ще бъде участието на млади български кулинари, притежаващи талант и висок професионализъм. Всеки от тях ще бъде представен от утвърден и популярен шеф-готвач:

Антонио Иванов - представен от шеф Ивайло Петков
Иван Иванов - представен от шеф Сидония Радева
Калоян Колев - представен от шеф Робин Виляреал
Михаил Николов - представен от шеф Ради Стамболов

По този начин Евро-Ток България ще обърне специално внимание върху младите професионалисти и възможностите за тяхното развитие.

Мисията на кулинарния форум „Концепции” е да създаде условия за обмяна на опит и умения между кулинарите от Европа, професионалистите в областта на хотелиерството, ресторантьорството и производителите на храни и напитки. Това събитие е и прекрасна възможност да се ползва огромния кулинарен опит на големите европейски шеф-готвачи – една от основните цели на международната организация Евро-Ток.

Програма:

21-ви март
10.00 – 10.30 Официално откриване
10.30 – 11.30 шеф Фиро Васкес, Испания
11.40 – 12.20 Антонио Иванов, ресторант Lazy, София
12.20 – 12.40 PLANTA ltd - презентация на професионални обувки
12.40 – 13.30 Обяд
13.30 – 14.10 шеф Фиро Васкес, Испания, втора презентация
14.20 – 15.00 Калоян Колев, HRC Академия Добрич-София
15.00 - 15.20 Кафе пауза
15.20 – 16.00 Михаил Николов, заместник-главен готвач в Кенди клуб (Кемпински хотел Зографски) и технолог към Happy bar&grill
16.10 – 16.50 Иван Иванов, су-шеф в ресторант Sidoniya-Lord of the Chefs в София

22-ри март
10.00 – 10.40 шеф Серхио Перес, Испания
10.50 – 11.30 шеф сладкар Рубен Алварес, Испания
11.40 – 12.10 шеф Серхио Перес, Испания, втора презентация
12.20 – 13.00 шеф сладкар Рубен Алварес, Испания, втора презентация
13.00 - Закриване
 

от Меню Март 2013
Коментари