Начало За нас Реклама Контакти

Кой ще говори на WiFo за образование и култура

Снимка за Кой ще говори на WiFo за образование и култура

WiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България. И го правим ние – Гурме Пъблишинг заедно с РОЙ Комюникейшън.
Идеята ни е да създадем общност от хора, за които добрата храна и вино са както наслада за сетивата, така и цяла философия. С WiFo искаме да съберем тези хора на едно място, на което те да споделят своя ентусиазъм и страст с други, които мислят като тях и да създадат нови контакти.

Затова поканихме 12 любители и професионалисти в кулинарията и винената култура, които да споделят своите идеи и преживявания с хубавото вино и добрата храна. Трима от тях учител, режисьор и актьор. Вижте кои:

Цонка Димитрова

е учител и заедно със съпруга си правят прославеното зелено сирене от с. Черни Вит. На WiFo тя ще говори за възпитанието на вкуса към добрата храна и традициите. Ето какво споделя за себе си: "Обичам професията си и мисля, че мога да дам на децата много повече от знания по предмета, който преподавам.

Смятам, че е важно те да помнят и почитат корените си, да познават и пазят традициите – не само в музиката и словесния фолклор, но и в храната.

Обичам да пътувам, да откривам нови места, вкусове и хора, с които да ги споделям. За жалост светът твърде бързо се развива и техногизира и тези съкровища са на изчезване. Затова, заедно със семейството ми, сме приели за своя мисия откриването и съхраняването на скрити, забравени или добре пазени кулинарни предизвикателства."

 

Светльо Овчаров

"По професия съм режисьор, по занятие – преподавател в НАТФИЗ, професор. Направил съм около 30 филма. Ежедневието ме е срещало с такива професори, че ме хваща срам. Затова предпочитам да казвам, че съм учител. Последно го казах на един катаджия.

Мързелив съм. Обичам да гледам как мърдат листата на ореха под прозореца ми. Как вали дъжд и капките правят колелета в локвите. Възхищавам се на търпението и последователността на котката да се „мие” от врата до опашката. Ставам в пет. Лягам около дванайсет. Трябва да се работи.

Заедно с двама приятели направихме кулинарната „Фиеста ТВ”. Като започвахме, не си давахме сметка какво напрежение изисква това начинание. Искахме да градим кулинарна и винена култура. И ако можем да изкараме някой лев. В първите две неща успяхме."

 

Тони Карабашев

Тони е актьор, занимава със импровизационен театър. Изявява се като “малка брънка” от голямата група на “ХаХаХа ИмПро” и отскоро се е потопил и в документалния театър. Като цяло се смее, по-малко плаче. Иска да има повече време за глупости. Обича да готви. Не винаги му се получава, но това не го притеснява. Каквото и да си забърка, накрая си го изяжда. Опитва се да следва това и в живота. Неговата импровизация в края на лекциите ще даде неформален поглед върху виното, храната и емоциите, които предизвикват.

 

 

Как протича WiFo ?
Форматът е презентации на лекторите в рамките на 15 минути, след което ще има 10 минути за въпроси и отговори от гостите.

Кога?
12 април 2014 от 11:00 часа

Къде?
Sopharma Business Towers

 

Купете билети от vintageclub.bg 

 

Подробна информация за форума може да намерите на wifo.bg

от Меню Апр. 2014
Коментари