Начало За нас Реклама Контакти

Излезе новият брой 27 на DiVino Magazine

Снимка за Излезе новият брой 27 на DiVino Magazine

Цветно, свежо и лятно – такова е настроението в новия брой 27 на DiVino Magazine, който вече е на пазара. Разбира се в него разказваме за виното: чрез българските бели вина и розета в дегустациите, чрез особеностите на изключително интересни български изби като Загрей и Орбелия и чрез пътешествия в света на босненското вино и в иконата на Южна Рона Châteauneuf-du-Pape.

 

 

 

 

 

 

DiVino 27 ви отвежда в света на винените коктейли, където барманът днес е миксолог – нещо между учен и магьосник, и където върховното качество и автентичност на съставките е на пиедестал, а възраждането на напитките с ярки цветове и безкрайни възможности за нови аромати и вкусове съпътства световния бум на кулинарната култура. Този бум се наблюдава от години и в България, макар и по особен начин – за спецификата на нашите ресторанти в броя разказва създателката на Sofia Restaurant Week, г-жа Кристин Милнър, която вече 25 години следи развитието на българското ресторантьорство.

Статията за престижната кулинарна школа Le Cordon Bleu представя тази легендарна институция през очите на директора й в Лондон, Емил Минев – най-успешният български шеф-готвач с международно призната кариера, както и на двама наши професионалисти, с дипломи от парижкия клон. Divino 27 ви среща и с ароматния и разнообразен свят на сирената: ще се убедите, че в нашата страна се правят и други сирена – отвъд кашкавала и саламуреното сирене; представяме ви и забележителните френски сирена от Савойските Алпи, произвеждани от непастьоризирано мляко.

И така, четете брой 27 на DiVino Magazine, опитвайте качествени бели вина и розета, съчетавайте ги с добри сирена, пийте коктейли и се радвайте на лятото!

Юли 2017
Коментари