Начало За нас Реклама Контакти

Изкуството на истинската храна: афродизиаци

Снимка за Изкуството на истинската храна: афродизиаци

Точно две седмици преди деня на Свети Валентин се състоя премиерата на кулинарното ръководство „100% истински афродизиаци”. Това е том 3 от поредицата „Изкуството на истинската храна” - рецепти и фотографии на ястията, представени в елегантни картички. В това издание са използвани храни, които стимулират ума, сетивата, тялото, държат ни будни. Акцентът е поставен върху рецепти с доказани през вековете афродизиаци като банани, аспержи, гъши дроб, риба. Използвани са, разбира се, и шоколад и кафе.

Двете авторки, Галина Толкингтън и Диана Шингарова, нарекоха „100 истински афродизиаци” ръководство за поддържане на огъня у дома в 25 рецепти. „Действието на нашите афродизиаци е доказано. Но най-вече те стабилизират нашите връзки и отношения с любимите хора”.

На представянето на кулинарното издание, на 3 февруари в магазин CASAVINO Заимов, гостите опитаха хапки с терин от гъши дроб и марсала; хапки с песто от сушени домати: бананов кейк с маскарпоне и ягоди; шоколад със сурови ядки, черен пипер и индийско орехче, съчетани с някои от вината на "Катаржина Естейт".

Изданието можете да намерите в магазините Casavino, Биомаг, My Organic Market, Зелен свят, Зоя БГ, Cheers, Сокони, както и в книжарниците „Български книжици” и "Петър Берон", а също и в онлайн гастроном www .citymarche .eu.

от Меню Февр. 2011
Коментари