Начало За нас Реклама Контакти

Инстаграмър прави пастата още по-радостна храна

Снимка за Инстаграмър прави пастата още по-радостна храна
Снимки: @saltyseattle, Instagram

Линда Милър Никълсън от Сиатъл започва да публикува в Инстаграм преди седем години. Една от първите ѝ снимки там е на шоколадови букатини. След това храната се оказва нейната основната тема в тази социална мрежа, като различните видове паста, оцветени с различни естествени багрила, се появяват доста често. Един от интересните експерименти на Линда са ръчни лазаньети с ламинирани в тестото листа от босилек. През октомври 2015 Линда публикува снимка на раирани папардели в жълто и червено и се оплаква колко трудно се приготвят. Изглежда обаче трудностите я вдъхновяват, защото от този ден в Инстаграм профила на Линда шарената паста става най-честия образ.

Карета, цветя, емотикони, празнични символи и какво ли още не пъстреят по равиоли, аньолоти и ригатони. Цветовете са ярки и постигнати само с натурални багрила. За синьото, например, Линда използва цветове от Clitoria ternatea, азиатско катерещо се растение, което е популярно багрило за малайзийски и тайландски оризови десерти. Жълтият цвят идва от куркумата, червеният от цвекло, а оранжевият от хариса - магребски пикантен сос от печени чушки.

При варенето на пастата цветовете се променят, но не драстично и почти психеделичният колорит остава непокътнат.

Калейдоскопичният ефект се дължи и на новите форми за паста, с които Линда експериментира, като рози и вятърни въртележки.

А понякога дори се облича в паста.

Освен на външния вид Линда Никълсън държи и на добрия вкус на пастата, тъй като растителните бои са основна съставка на тестото и неминуемо му влияят. Останалите продукти, които използва са брашно 00 и яйца от кокошките и патиците, отглеждани в двора ѝ.

Линда рядко продава паста или пък организира вечери, но за сметка на това има много участия в разнообразни събития, където обучава хора, вдъхновени от нея да тръгнат по шарения път на ръчноприготвената паста. Понякога и самата тя организира уроци в къщата ѝ.

Един от последните големи проекти на Линда Милър Никълсън е готварската ѝ книга, която вече е в предварителна продажба и се очаква да бъде готова през есента.

                   

 

от Людмил Хайдутов Февр. 2018
Коментари