Начало За нас Реклама Контакти

Hовото DiVino 29 – светът е вкусен

Снимка за Hовото DiVino 29 – светът е вкусен

В последните дни на 2017 г. списание DiVino излиза със своя 29-ти брой, в който места, хора, вина и деликатеси са подредени в колоритна мозайка, която описва една малка, но твърде интересна част от света на храната и виното.

Италия е символ на добра гастрономична култура у нас и естественото продължение на това признание е и доброто търсене на италиански вина на нашия пазар. Вината от североизточните региони Трентино-Алто Адидже, Венето и Фриули-Венеция-Джулия обаче изглежда не са толкова познати на родната публика, въпреки че са представени доста добре, както се вижда от едната от дегустациите в списанието.Със сигурност интересът към тях ще се засили и заради пространния винен репортаж на Юлия Костадинова от Североизточна Италия.

Втората дегустация в DiVino е посветена на български вина от всякакъв произход, много от които можеше да бъдат опитани на DiVino.Taste 2017 – събитие, за което припомня емоционална фотогалерия в списанието. А българската изба на фокус е нестандартният проект Four Friends.

Нестандартни са и останалите винени теми в DiVino 29 и те включват производството на вино в екваториалния остров Бали, работата по датиране на вина на подземната научна лаборатория в тунела Фежус между Италия и Франция и практически непознатите у нас вина от Пелопонес.

 

В сезона на зимните празници екипът на DiVino избра да ви запознае с деликатесните сурово-сушени колбаси, които освен че имат изключително древна история, се радват и на все по-добри переспективи. Дори и в България, където хора като Дешка Кротева от разложкото село Горно Драглище, собственик на къща за гости и производител на местния специалитет нафпавок, и Владислав Велев – единственият легален производител на еленски бут, са вложили много години, умения и средства в съхраняването и развитието на тези български деликатеси с безупречно качество.

В процеса на подготовката на темата за сурово-сушените колбаси екипът ни се запозна с Кръстан Мисирков от Цалапица, чиято невероятна история на хоров диригент преминава през оперните театри на Варна, Бари и Монте Карло, за да се пенсионира в Пловдив, откъдето родното му село с разкошния пушен бабек и други локални вкусотии е само на петнайсет километра.

Ето къде може да намерите новото DiVino 29

 

Дек. 2017
Коментари