Начало За нас Реклама Контакти

Гласува се за финалист в конкурса „Аз готвя най-добре“

Снимка за Гласува се за финалист в конкурса „Аз готвя най-добре“

Онлайн гласуване ще определи Наградата на публиката и дванадесетия финалист в конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарския проект за дуално образование „Домино“. Гласуването продължава до 25 май.

20 ученици от дуалните паралелки за готвачи, които се обучават чрез работа в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора, Перник и Сандански изпратиха интересни и оригинални видео клипове на тема „Вкусно, здравословно и красиво“. Сред тях ще бъде избран и последният участник във финала. Останалите 11 финалисти бяха определени от професионално жури.

Радостно е, че в конкурса се включиха както участници от миналата годна, така и много нови ученици“, казва Петя Евтимова, ръководител на проект „Домино“. „Прави впечатление, че младите говачи в много от клиповете залагат не само на здравословното и красиво хранене, но и застъпват по-широката тема за здравословния начин на живот като техен избор“.

Приятно сме изненадани от големия брой участници и от качествените кандидатури - съдържанието и визуалното представяне на клиповете е на много високо ниво, имайки предвид възрастта на авторите“, споделя Деляна Монева - директор на HRC Академия.

Финалът ще е кулинарна надпревара и истинско готвене на 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на проекта ще определят най-добрите трима млади готвачи в конкурса.

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.
 

Май 2018
Коментари