Начало За нас Реклама Контакти

G2B – нова формула за пряка връзка между фермери и ресторантьори

Снимка за G2B – нова формула за пряка връзка между фермери и ресторантьори
G2B форум, лятно издание в Щастливото прасе

Регулярно организираните фермерски пазари и магазините за храни с известен произход започнаха да фокусират вниманието на потребителите върху чистотата на храната, която консумират не само у дома, а и навън - в ресторанти и заведения. Същевременно все повече ресторантьори започнаха да обръщат внимание на качеството на продуктите, които използват и по този начин да да подсигурят вкусно и балансирано меню на своите клиенти.

От друга страна в условията на силна конкуренция не само с български, но и с чуждестранни производители на земеделска продукция, много родни фермери започнаха да се обръщат към директни продажби на крайни потребители – както домакинства, така и заведения за хранене.

„Зареждането на заведение е един сигурен пазар, който ни гарантира изкупуването на определени количества продукция всяка седмица,“ споделя Марин Петров от зеленчуковата ферма Таткова градина за работата си с ресторант Медитеранео. „Привлече ме възможността да работя по заявка за един доста престижен и приятен за работа клиент.“ Фермата на Марин Петров е в луковитското село Торос, а контактът с екипа на софийския ресторант е направен по време на лятното издание на Garden to Business (G2B) форум.

 

 

G2B е регулярно събитие, което среща земеделски производители, собственици на хранителни магазини, готвачи и управители на заведения, които желаят да установят връзка помежду си. Непосредственият контакт между производител и клиент има редица предимства и позволява повече пресни и качествени продукти да достигат не само до пазарите, но и до заведенията за хранене.

 

 

„Директната връзка за мен е най-топла. Чисти преговори, без посредници, коректни отношения и доста по-бърза работа, директно с производителя. Така си осигурявам и по-добра цена, от която печели и крайният клиент на заведението ми, а качеството е в пъти по-добро.“ смята Мартин Иванов, управител на Медитеранео.

Още един ресторантьор подкрепя идеята за иновативния форум. Петър Янков е шеф-готвач и собственик на Петрус (бул. "Свети Наум" 48, София) и непрекъснато се опитва да осигури добри и сезонни продукти. Макар да среща проблем с непостоянно качество и завишени цени, г-н Янков не се отказва да търси прекия контакт с производителите. Затова той и ще е домакин на есенното издание на G2B на 15 октомври от 14:00 часа

от Меню Окт. 2015
Коментари