Начало За нас Реклама Контакти

Фестивал в София ще запознава българите с азиатските култури

Снимка за Фестивал в София ще запознава българите с азиатските култури

На 2 юли 2017 г. в Борисовата градина в София, на Лятната естрада, ще се проведе фестивалът Азия отблизо. 13 държави, дипломатически представени у нас, ще запознаят със своята култура столичани и гостите на града. Типични за страните танци, музика, изкуство, кухня, природа и традиции ще бъдат представени от над 120 участници.

Посланиците на Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония ще обяват началото на фестивала в 10:00 часа, а събитието ще продължи чак до 20:00 часа.

През цялото време на естрадата ще се представят традиционни танци и музикални изпълнения, както и демонстрации на бойни изкуства от Виетнам, Япония, Тайланд и Корея.

За любознателните любители на храната през целия ден в открита кухня готвачи от участващите страни ще приготвят типични ястия, като същевременно ще разказват за местните кулинарни традиции.

Интересен акцент в програмата са уроците по китайска, персийска и корейска калиграфия, както и по филипински и персийски език.

За децата има специално предвидена програма с китайска работилница за изрязване на хартия, индонезийски игри и японски косплей герои.

Гостите на фестивала ще могат да закупят и билети за участие в томбола, в която голямата награда са 2 самолетни билета до дестинация по избор в Азия., предоставени от генералния спонсор на събитието Turkish Airlines. Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност от Международния женски клуб (IWC), партньор на фестивалa Азия отблизо.  

Цялата програма на фестивала може да видите в галерията.

от Меню Юни 2017
Коментари