Начало За нас Реклама Контакти

Есенна вечеря на млади таланти

Снимка за Есенна вечеря на млади таланти

В черноморската ни гурме столица Варна най-изявените млади кулинарни таланти на България предлагат необикновена есенна вечеря през идващия уикенд. 

На 28 ноември, събота, от 19:00 часа варненският ресторант-винарна DIWINE предоставя възможност на всички с интерес към добрата и интересна храна да се насладят на ястия, представящи уменията на бъдещите звезди на кулинарията. Освен сърцето си, младите готвачи ще вложат уменията, които са придобили по време на работата си в престижни български ресторанти.

В екипа за вечерята са събрани на едно място млади професионалсти, носители на най-престижни национални награди. Техните творения ще ви потопят в магията на кулинарията, ще отключат сетивата ви, за да се насладите изцяло на вдъхновеното им меню.

‘’Гледайте на готвенето като на изкуство! Влагайте цялата си енергия, страст и част от себе си в процеса на приготвяне на ястията. Нека всяко произведение бъде Кулинарно Изкуство!’’ Такава е философията на предстоящата вечеря във варненския ресторант Diwine, сътворена от най-изявените млади таланти на България.

МЕНЮ:

Посрещане с коктейл №1 на България за 2015

Запрянка Захариева - Пирдоп ПГТХТ „Никола Димов

Най-добър млад барман на България 2015, първо място

SweetDevil

бакарди, зелен пъпеш, тирамису, пешан фрут, ананас

-----

Веско Георгиев - Русе, ПГТ „Иван Петрович Павлов

Най-добър млад готвач на България 2015, четвърто място

Круши & Патешко магре

фризе, рукола, айсберг, кандирано воче, дресинг с анасон и нар

-----

Десислава Бирова - Троян, СОУ „Васил Левски

Най-добър млад готвач на България 2015, трето място

Крем супа от гулия с черен трюфел и теменужки

-----

Стоян Караиванов - София, Професионална гимназия по туризъм

Млад готвач на Бакхус за 2014

Сашими Сьомга & Махи махи

букет от салатки и свежи кълнове, рибен бульон с уасаби,

мастило от сепия, пълнозърнест хляб от лимец с квас

-----

Ваня Найденова - Варна, ПГТ „Асен Златаров

Най-добър млад готвач, Габрово 2015 първо място, най-добър млад готвач на България 2015, второ място

Филе от лаврак с хрупкави билкови трохи

върху фригола с жулиени от моркови, лимонов сос

-----

Сорбе от печена дюля с кардамон

-----

Симеон Николов - София, Професионална гимназия по туризъм

Най-добър млад готвач, Велинград 2015, първо място; Най-добър млад готвач на България за 2015, първо място

Пъдпъдък

пълнен със сушени плодове, бри и испански пушен бекон,

полента със сибирски кейл, крем от тиква, сос майдейра

 

Юлияна Райкова - Варна, ПГТ „Асен Златаров

Най-добър млад сладкар на България 2015, първо място

Бейлис кейк

поднесен със сладолед от бадеми

 

Цена на куверта - 48 лева

Ресторант-винарна DIWINE, ВАРНА, събота, 28 ноември 2015, 19:00 часа

телефон за резервации: 087 860 6050

 

Вечерята се провежда със съдействието на Българска Асоциация за Кулинарна Култура, ПГТ „Асен Златаров“, Гранд Хотел Димят, Terraros Commerce Ltd., Пекарна Хатори, Harmonica, Lagarde, Perilis, Жела

Ноем. 2015
Коментари