Начало За нас Реклама Контакти

Electrolux представи високотехнологични фурни с пара

Снимка за Electrolux представи високотехнологични фурни с пара

Шеф Андре Токев приготви изискано меню на парови фурни Electrolux по време на събитие в софийския хотел Хилтон, където водещата шведска компания очерта своята стратегия за развитие, както и основните тенденции в сектора на електродомакински уреди. 

Като доставчик на професионално оборудване в почти 50% от ресторантите, които имат звезди Michelin в Европа, Electrolux притежава познание за изискванията на най-взискателните кухни в света, за да го пренесе в първокласни продукти за домакинството. По време на събитието шеф Андре Токев направи демонстрация за това колко лесно могат да се постигнат професионални резултати при домашни условия.

Фурните CombiSteam имат три режима на готвене: само пара (100% Пара); само конвекция (нагряване като при обикновените фурни) и пара + нагряване в различно съотношение, в зависимост от храната, която готвим. Докато топлината прави хрупкави, златисти корички върху печеното или върху рулата, парата заключва във вътрешността естествените сокове и полезни съставки на храната, за неповторим аромат и вкус.

С паровите фурни може да се пече (включително на грил), да се запича, задушава, като парата предпазва вътрешността на ястието от изсушаване и същевременно, благодарение на конвекцията, се образува хрупкава коричка. Тяхно предимство е и фактът, че ястията са по-здравословни, тъй като се запазват хранителните им качества, витамините и минералите в продуктите, а се използва по-малко мазнина. В паровите фурни замразените храни могат да се приготвят, без да е необходимо предварително размразяване.
Комбинацията от пара и топлина намалява времето за готвене с до 20%. Допълнителни екстри на паровите фурни са възможностите за стерилизиране, квасене на мляко, втасване на тесто, възстановяване на сготвена от предния ден храна.

Фурните CombiSteam разкриват и нови кулинарни възможности с функцията SousVide – готвене под вакуум, за запазване на вкусовете и соковете на ястието в предварително херметизиран плик. Този начин на обработване на храна на ниска температура и пара запазва всичките й качества и гарантира най-апетитни ястия.
 

Февр. 2016
Коментари