Начало За нас Реклама Контакти

DiVino Magazine 23 e за вкуса на лятото и пътуването

Снимка за DiVino Magazine 23 e за вкуса на лятото и пътуването

Лятото бушува. В планините с бури, в ниското – с горещини. Бушуват и страстите човешки, а чаша вино ги подклажда или потушава. В България прз лятото са предпочитани добре охладените бели вина и розета, затова и производителите осигуряват огромен избор от купажи, сортове, стилове и ценови категории. Новият брой 23 на DiVino Magazine прави сериозен опит да подреди това разнообразие от качествени български вина. А тъкмо защото българското вино е главна тема на изданието, екипът му посвети два материала на две родни изби – 10-годишните юбиляри Румелия и дебютантите Ува Нестум.

Интересът на света към скритите балкански вкусове става все по-силен и едва ли има по-добър пример за техния потенциал от многоликия гръцки винен сорт ксиномавро, който се разкрива най-добре в северния регион Науса и в пространната статия на Ирина Софранова и Яна Петкова.

Малко по на изток, в Турция, се произвежда едно от най-качествените анасонови питиета. Възможностите на ракъ да се съчетава с храна са вкусно разкрити чрез ястията препоръчани и приготвени от шеф Ивелина Иванова, чиито рецепти ще намерите в DiVino Magazine 23.

 

Това лято чрез Юлия Костадинова ще посетите Ротердам - разнолик като всеки пристанищен град, но и със собствен образ – кулинарен, бирен и винен.

Европейският тур на DiVino Magzine 23 продължава в Бордо, където преди по-малко от два месеца отвори врати La Cité du Vin – винен град в града на виното. Яна Янакиева беше там и описа колосалния музей на винената история, география и бъдеще.

Нито храната, нито виното и нито пък кафето щяха да имат толкоа голяма значение, ако зад приготвянето им не стояха отдадени хора. В този брой Йордан Дъбов разказва какви са различните начини за правене на кафе, а Любомир Бояджиев ни запознава със своя съименник Любомир Тодоров, новият шеф-готвач на софийския ресторант La Casa.

И за да покаже, че добрата храна се цени не само в големите градове, Веселина Маринова предприе едно вкусно пътуване по Южното Черноморие и Странджа, където опита манов мед, колбаси със странни имена, рядък вид чай и деликатеси от биволско мляко.

С всички тези идеи за нови вкусове и нови дестинации DiVino Magazine ви пожелава вълнуващо и дълго лято! 

от DiVino Юли 2016
Коментари