Начало За нас Реклама Контакти

Chivas гурме салон 2011

Снимка за Chivas гурме салон 2011

Утре, 2 декември, е последният ден от тазгодишното издание на Chivas Gourmet Salon – вкусно и ароматно място за среща на производители, търговци и ценители на храни и напитки от най-висока класа. Гурме салонът се провежда за втори път в зала Александър на хотел Радисън и тази година, по мнение на изложителите, се радва на много посетители.

Гостите имат възможност да дегустират най-доброто от истинските български млечни и месни продукти, създадени в малки количества по стари автентични рецепти. И което е още по-интересно да сравнят продукти като зелено сирене от Черни Вит, крокмач, биволско сирене и отлежал пълномаслен овчи кашкавал от Девин с някои от най-интересните италиански и испански сирена, представени от софийски деликатесни магазини. Или пък да направят уникален паралел между най-качествен испански хамон иберико и 6-годишен еленски бут по стара технология, а също и да опитат едногодишен сурово сушен бут от черно прасе от източнобалканската порода, хранено само с жълъди.
Наред с морските деликатеси на Силвекс и американско говеждо на ВиВенда в гурме салона в хотел „Радисън” е представена и винена селекция от вина от български изби с марките BulgarianHeritage, Terra Tangra, Strymon, LightCastle, изба Карабунар, както и испански и италиански висококачествени вина.
Присъстват и класните напитки от портфолиото на Перно Рикар България, които са и основен партньор на събитието, организирано от Експо Тим ООД и Фернет България ООД.

В салона Chivas Gourmet се представят ежедневно – с кулинарни демонстрации и дегустации, и някои от най-изисканите ресторанти в столицата. Ето и висшата кулинарна програма за утре, 2 декември:
11.30 – 13.30 Ресторант “Мияби”, шеф Петър Михалчев
15.00 – 17.00 Ресторант “Солено и Сладко”, шеф Таня Балабанова

от Меню Дек. 2011
Коментари