Начало За нас Реклама Контакти

Бивши модели творят с храна

Снимка за Бивши модели творят с храна

Животът си знае работата и често събира сродните души, за да създаде нещо красиво. Така той среща калифорнийката Кейтлин Левън и новозелендеца Хенри Хангрийвс и над няколко чаши розе те разбират, че общите неща между тях са много повече от предишната им работа като модни модели. И двамата се занимават с фотография, обичат страстно храната, пътуват много. Така започва техният творчески тандем Hargreaves+Levin, който създава забележителни фотографии, посветени на различни аспекти на храната и връзката ни с нея.

Един от последните им проекти е серията Food Maps, който представя карти на държави и континенти, напраен от хранителни продукти, характерни а конкретните места. Така САЩ са изобразени със зърна царевица, бейби царевички и пуканки, а Нова Зеландия е направена от киви. Италия е от домати, Китай от нудъли, а Африка от банани. 

Кейтлин и Хенри виждат съвременните комуникационни технологии като fast food и затова панират и пържат смартфони, таблети и лаптопи за серията Deep Fried Gadgets. 

Вдъновени от сезонните продукти двамата творци пресъздават месеците с ефектни калейдоскопичн снимки на плодове и зеленчуци.

В други проекти те използват оцветен ориз, за да почетат абстрактните стенописи на Марк Ротко и показват хранителните желания на музиканти по време на изпълненията им, като чийзбургери без хлебчето за Бритни Спиърс и кубчета сирене върху лед за Лейди Гага. Освен това снимат и приятни видоклипове на рецепти.

от Меню Май 2017
Коментари