Начало За нас Реклама Контакти

Бакхус StrEAT Fest - по-голям, с повече изложители и за повече дни!

Снимка за Бакхус StrEAT Fest - по-голям, с повече изложители и за повече дни!

Най-горещата кулинарна точка в София през юни ще бъде на Женския пазар на Бакхус StrEAT Fest. През целия уикенд на 9 и 10 юни от 10 до 22 ч. между ул. “Цар Симеон” и ул. “Св. св. Кирил и Методий”, “Бакхус” ще превърне мястото в мечта за всеки ценител на добрата храна, напитки и продукти.

Отбийте се на DiVino масата: ще намерите супер книги за вино и храна. Изпитайте обонянието си, разпознайте подправките и спечелете книга!

Този месец “Бакхус” правят второ издание на уличния гурме фестивал, готови да посрещнат повече хора на по-голяма площ и с повече изложители. Специално подбраните 70 участника ще бъдат на разположение на всички посетителите на феста. Мястото е разделено на различни зони, в които гостите ще могат да опитат висококачествени продукти: разнообразни храни, приготвени на място от известни столични ресторанти, занаятчийски вина, карфт бири, коктейли, сладкиши, сладолед, специално кафеи и още. За децата ще има специален кът с аниматори, а джаз банда, оркестър и група диджеи ще осигуряват добро настроение през двата дни.

Не може да се съмняваме: това, което хората ядат на улицата, е най-сигурният знак за нивото на кулинарна култура и посветеност. Тя е и най-добрият ориентир за местните гастрономически традиции, и дали ги има изобщо”, споделят организаторите на феста. Тяхната мотивация да създадат StrEAT Fest идва от  различни западноевропейски градове, където всеки пазар се превръща в празник - изобилие от продукти, весели търговци, прясно приготвена храна, различни напитки и приповдигната атмосфера. “В България имаме пазари, но нямаме подобна пазарна култура. Искаме да превърнем преживяването “на пазар” в съвсем ново усещане. Целта е това събитие да се случва все по-често и да даваме пример и за други подобни изяви. Търсенето е голямо и има смисъл да се развиваме в тази посока и да представяме все по-разнообразно гастро-изживяване”, разказва Джиджи Лагадинова, главен редактор на “Бакхус”.

Ключова част от фестивала ще бъдат двете зони с 15 избрани ресторанти, които ще адаптират менюто си за “улицата” и ще предложат на посетителите типични ястия от различни национални кухни: тайландска (Royal Thai), японска (Hamachi-ni), френска (L'Instant Boutique & Catering), италианска (Da Bono focacceria pizzeria), модерна българска кухня (Ресторант Космос), турска (Turquoise), корейска (Ресторант Кореа), средиземноморска кухня (Ресторант Mediterraneo) и още “Щастливото прасе”, “Фабрика Дъга”, Ribs Brothers, Street Chefs, Rolling Dogs, HRC Академия. “Бакхус”, заедно с партньорите на събитието Kaufland ще участват със съвместен щанд в зоната, на който гост-готвачи ще приготвят още изненади от кулинарната географска карта - Митко Шопов от Food Conection, Яти от индонезийски ресторант Yati’s Cooking и Сандо от Chilli Hills. Още за ресторантите и останалите изложители.

Любителите на виното ще може да дегустират и закупят вината на изби от Българската асоциация на независимите лозаро-винари: “Вила Мелник”, “Братанови”, “Иво Върбанов”, “Росиди”. Каnaal и Crafter ще представят разнообразна и подбрана гама от крафт марки, Hills Beer и “Витошко Лале” ще предлагат своето пиво, а партньорите на фестивала Stolichno ще участват освен с бира и на щанда на Rolling Dogs със специално предложение,

В зона “Сладко&Солено” ще има хляб с квас и сладкиши на Хляб&Soul, сладоледени смутита и сокове от Frudada, сладолед и сладки от “100 грама сладки”, печива от Cakey Bakey, сладолед от Coppa della Maga, черен хляб, кроасани със сьомга и още вкусотии от “Братя Хлебари”.

Ще бъдат представени и изложители с висококачествени сезонни, месни и опаковани продукти. Сред участниците са “Майстори Месари”, Food Folie, 11 Meats, лютиви сосове Chilli Hills, Go4Raw, Rosey’s mark, “Разядко”, Delishu и други.

Водните барове на събитието ще бъдат представени от партньорите на Бакхус - Acqua Panna & S. Pellegrino в двата края на фестивала.

За лятна разхлада ще има обособена бар зона с джин-бар, разнообразни предложения от One More Bar и коктейли от Bulleit.

Специално кафе за освежаване от Chucky’s и Percolate ще може да се опита в двата края на феста.

На 9 юни фестивала ще открият музикантите от ANGEL'S GIPSY ORCHESTRA под ръководството на създателя на легендарния оркестър Карандила - Ангел Тичалиев. А на 10 юни настроението ще завихрят добре познатите ни и любими джаз изпълнители, които сформират суинг септет, начело с Вили Стоянов - тромбон.

Тази година събитието ще заема по-голяма площ от миналата, като ще има 6 входа за бърз и лесен достъп от всички страни на фестивала. Входът за 1 човек е 5 лв, като може да закупите билети онлайн.

Юни 2018
Коментари