Начало За нас Реклама Контакти

Постни риби - видове и приготвяне

Снимка за Постни риби - видове и приготвяне

Треска

· Обла риба, соленоводна
· Нежна структура и вкус
· Най-вкусна печена на скара и във фурната, задушена, варена на пара
· Заместител - халибут (камбала)

Хек

· Обла риба, соленоводна
· Бяло месо с приятен вкус и аромат
· Подходяща за печене и задушаване, варене на пара
· Заместител - треска

Халибут (камбала)

· Плоска риба, соленоводна
· Твърдо месо, влажна текстура, нежен сладък вкус
· Най-вкусна печена на скара и във фурната, задушена със сос или на пара
· Заместител - морски език, писия

Морски костур

· Обла риба, соленоводна
· Твърдо месо, нежен вкус
· Подходяща за печене на грил и във фурна, пържене
· Заместител - сьомга, кефал, Джон Дори

Скат (морска лисица)

· Плоско тяло с големи перки (крила), соленоводна
· Месо със силен аромат
· Подходяща за пържене, печене на грил и задушаване, варене на пара

Морски език

· Плоска риба, соленоводна
· Фина структура, деликатен вкус
· Подходяща за пържене, печене на грил и във фурна, задушаване
· Заместител - писия

Калкан

· Плоска риба, соленоводна
· Сочна, с твърдо, но нежно месо, превъзходен вкус
· Най-вкусна - пържена, печена на фурна, на грил, задушена, варена на пара
· Заместител - Джон Дори, морска лястовица

от Меню Ян. 2007
Коментари