Начало За нас Реклама Контакти

Зеле с наденички и ябълки

Снимка за Зеле с наденички и ябълки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Днешната рецепта, освен че е по немски кратка и ясна, е и по немски вкусна и питателна. И за да продължим езиковата и вкусова линия, ви предлагаме с това ястие да изпиете по чаша ризлинг или грюнер велтлинер.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • ½ малка зелка
  • 2 с. л. олио
  • 4 сурови пушени наденици
  • 1 кисела ябълка, нарязана на тънки резени
  • 1 с. л. горчица
  • 200 мл бяло вино
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 ч. л. салвия
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Надениците се нарязват на парченца и се запържват леко в олиото. Изваждат се и се оставят на топло.

  2. 2.

    Зелето се разрязва на 4 резена, без да се отстранява кочанът. Слага се в загрятата от пърженето на наденичките мазнина. След като се зачерви леко от двете страни, се посолява и се залива с виното.

  3. 3.

    Щом течността изври наполовина, се добавят ябълките, горчицата, салвията и сметаната. Наденичките се връщат обратно. Всичко се задушава още 3-4 мин.

Идея - нарежете зелето на ситно вместо на резени.

Подходящи типове вина
Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари