Начало За нас Реклама Контакти

Заскрежени орехи

Снимка за Заскрежени орехи
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Когато дойдат много гости, всеки, който отговаря за изхранването им, се чуди и мае какво мезе да поднесе, като алтернативите са две - сладко или солено. Сладки да направиш - не става, защото ще има да точиш и печеш цяла нощ преди това. Соленки да поръчаш - пак не е работа, нали си канил на домашно. Така че остава само един вариант - да стъкмиш мезенце, което ще стигне за цяла рота. Нашата рецепта всъщност изпълнява и двете роли, защото е хем сладка, хем има и леко солена нотка. Естествено, тя е предвидена само за четирима, но като умножите количествата, ще получите достатъчно и за най-изгладнелите новобранци!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г орехи
  • 1 белтък
  • 1 с. л. вода
  • 1 ч. ч. захар
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л. канела

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Белтъкът се разбива на сняг заедно с водата.

  2. 2.

    Смесват се солта, захарта и канелата. Ядките се потапят в белтъка и се овалват в захарната смес. Пекат се на 150° С около 30 мин., като се разбъркват от време на време.


Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари