Начало За нас Реклама Контакти

Ястия за курс АБВ на готвенето: Световна кухня

 

Мексиканска кухня

Тортили

Гуакамоле, пържен боб, салца

Супа от царевица и чили

Червен мексикански ориз

Пълнени чушки с орехов сос

Пуйка с шоколадово моле

Мексикански хлебен пудинг

Прясно сирене в канелен сироп

 

Италианска кухня

Лазаня с рикота от Венето

Канелони със спанак, сметана и доматен сос

Пица Маргерита

Ризото с тиква и трюфелово олио

Телешки медальони с марсала

Бисквитки амарети

Кростата с круши и амарето

 

Френска кухня

Лучена супа

Писаладиер

Суфле със спанак и скариди

Огретен от карфиол

Картофи Дафиноаз

Свински котлети по провансалски

Кок о ван

Шоколадови еклери

 

Индийска кухня

Самоси

Пиле тандури

Риба къри

Зеленчукови кюфтенца с домати къри

Къри с чушки и фъстъци

Скариди ачари

Индийски хляб нан

Карфиол пакора с раита

Индийски десерт Гулаб джамун

 

Далечен изток

Китайски пелмени на пара

Пролетни рулца със сладко-кисел сос

Свинско му шу

Телешко къри с кокосово мляко от Индонезия

Сьомга терияки

Тай тофу със зеленчуци

Сери мука – малайзийски десерт

 

Близък изток

Супа Харира

Марокански кускус със зеленчуци

Ориз с фиде и ядки

Фалафели

Баба Гануш

Мусака с патладжани

Агнешки тажин с фурми

Марокански фъстъчени сладки с фурми

Сиропирани сладки със сирене и косос