Начало За нас Реклама Контакти

En papillote е класическа готварска техника, която по време на разцвета на френската висша кухня е осигурявала помпозно разтваряне на хартиения пакет от келнера, като мощният облак от ароматни пари е обгръщал зашеметения от величието на представлението клиент.

Сега кулинарната театралност не е на мода и полуизпичането-полузадушаването на пара на риби или зеленчуци в хартия осигурява тяхното цялостно, балансирано и равномерно овкусяване с подправките, подбрани за ястието.

 

Как се прави:

1. Квадратно парче хартия за печене се сгъва на две и се изрязва във форма на сърце.


2. Продуктите се слагат до сгъвката в средата на сърцето.


3. Сърцето се запечатва, като се започне от острия край с двоен подгъв с дължина 3-4 см и ширина 1 см.


4. По същия начин се правят още няколко двойни подгъва.


5. Последният подгъв се прави в най-горната част на сърцето.


6. Запечатано от всички страни, ястието е готово за печене.

 

Вижте галерията за илюстрираните стъпки.

Март 2012
Рецепти по темата
Коментари