Начало За нас Реклама Контакти

Около света с Кулинарно училище МЕНЮ

Снимка за Около света с Кулинарно училище МЕНЮ

Храната е най-директният начин за опознаването на една страна, град или човек. Но това не става просто така – предварителната информация винаги е важна. Затова един кулинарен курс, посветен на национална кухня, е доброто начало за свързването с тази държава.

През месец юни Кулинарно училище МЕНЮ предлага да посетите чрез готварското изкуство две съвсем различни кътчета на света.

На 14 юни вкусът, обонянието и шеф Ивелина Иванова ще ви водят из тайнствената индийска кулинарна култура, която разчита на прецизното комбиниране на подправките, специфичните за всеки регион продукти и древените знания за въздействието на храната върху физическата, психическата и емоционалната същност на човека.

Португалия със своята бурна история на откривателство, падение и възход, както и с невероятно богатата си природа е развила автентична хранителна и винена култура. На тях е посветен курсът Португалска кухня и вино на 25 юни. Приготвянето на типични за страната ястия и особеностите на вината от местните сортове са две взаимносвързани културни характеристики, които помагат на всеки да вникне в душевността и бита на тази екзотична европейска държава.

А ако не сте изкушени от пътуванията, но пък не може да се сдържате при вида на майсторски приготвени сладкиши, за вас е курсът Любими семейни десерти. В него ще усвоите класически сладкарски техники, включително и няколко начин за декориране с шоколад, така че изборът на десерт за празнчни и делнчни дни никога вече няма да е проблем. Изкусителният курс е на 18 юни.

от Меню Юни 2016
Коментари