Начало За нас Реклама Контакти

Нов сезон в Кулинарно училище Меню

Снимка за Нов сезон в Кулинарно училище Меню

Кулинарно училище Меню започва през март 2015 г. своя девети сезон с много нови и интересни курсове, както и с някои вече познати.

Кулинарно училище Меню предлага подбрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.

Началото на Кулинарно училище Меню е поставено преди повече от 3 години и веднага предизивика огромен интерес - повечето от курсовете са попълнени броени дни след обявяването им. Оттогава през училището са преминали стотици хора, които споделят една обща страст - тази към вкусната храна и добрия стил на живот.

Ръководителят и основен лектор на училището, Ивелина Иванова сама подготвя програмата и съдържанието на курсовете, които води, като разчита на дългогодишния си опит на шеф-готвач на списание "Меню" и menumag.bg. Тя черпи вдъхновение както от най-съвременните тенденции на кулинарното изкуство, така и от националните традиции по света и класичeската теория и практика на гастрономията. Ивелина е добър познавач и ценител на виното и използва своите усет и знания в курсовете, за да предложи най-подходящите комбинации на приготвените ястия с качествени вина. 

През тази миналата година в към Кулинарно училище "Меню" се присъединява като преподавател и Йоана Петрова, която през този сезон ще води интересни курсове като: Френски макарони, Многолистно тесто и кроасани, Мексиканска кухня и Тосканска кухня. 

През новия сезон на Кулинарно училище Меню темите са изключително разнообразни и освен популярните курсове за приготвяне на риба и морски дарове, паста, суши и ориз в домашни условия, са разработени и нови, които ще запознаят обучаващите се с испанската храна, готвене с агнешко месо и класически френски ястия. Предвидени са курсове и за постни ястия, както и за Великден - боядисване на яйца с естествени багрила, приготвяне на козунаци и на празничен великденски обяд.

 

График на курсовете: 

Класически торти и сладкиши

21 февруари 2015 (събота)
от 10:00 до 16:00 ч.

Допълнителна информация

 

 

 

Френски макарони

22 февруари 2015 (неделя)

от 10:00 до 14:00 ч. (еднодневен курс)

25 април 2015 (събота)

от 10:00 до 14:00 ч. (еднодневен курс)

Допълнителна информация

 

Тайните на ориза

24 и 25 февруари 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

 

 

 

Агнешко

14 март 2015 (събота)
от 10:00 до 16:00 ч.

Курсът  на 14 март е изчерпан

26 април 2015 (неделя)
от 10:00 до 16:00 ч.

Допълнителна информация

Вкусни пости

17 и 18 март 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

 

 

 

Любими торти и десерти от цял свят

21 и 22 март 2015 (вторник и сряда)
от 10:00 до 16:00 ч. (двудневен курс)

Очаквайте повече информация

 

 

 

Многолистно тесто и кроасани

28 и 29 март 2015 (събота и неделя)
от 10:00 до 16:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

 

 

 

Празничен великденски обяд

31 март и 1 април 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двуденвен курс)

Допълнителна информация

 

 

 

Козунаци и боядисване на яйца с естествени багрила

4 април 2015 (събота)
от 10:00 до 16:00 ч. (еднодневен курс)

8 април 2015 (сряда)
от 10:00 до 16:00 ч. (еднодневен курс)

Допълнителна информация

Тосканска кухня

5 април 2015 (неделя)
от 10:00 до 16:00 ч.

Допълнителна информация

 

Суши у дома

21 и 22 април 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

 

Риба и морски дарове 2

28 и 29 април 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

 

Любими закуски

9 май 2015 (събота)
от 10:00 до 16:00 ч.

Допълнителна информация

 

Мексиканска кухня

10 май 2015 (неделя)
от 10:00 до 16:00 ч.

Допълнителна информация

 

Италианска кухня

12 и 13 май 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

 

Парти у дома

16 май 2015 (събота)
от 10:00 до 16:00 ч.

Допълнителна информация

 

 

Домашна паста

19 и 20 май (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

 

Мъфини

30 май 2015 (събота)
от 10:00 до 16:00 ч.

Допълнителна информация 

 

Гръцка кухня

2 и 3 юни 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

 

Кухните на Изтока - Мароко и Ливан

16 и 17 юни 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

 

Безглутенови сладкиши

27 юни 2015 (събота)
от 10:00 до 16:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

 

Испанска кухня

5 юли 2015 (неделя)
от 10:00 до 16:00 ч.

Допълнителна информация

 

Риба и морски дарове 1

7 и 8 юли 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

 

Френска кухня и вино

14 и 15 юли 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)

Допълнителна информация

от Меню Февр. 2015
Коментари