Начало За нас Реклама Контакти

Кулинарно училище МЕНЮ през март - агнешко, домашни птици и яйца

Снимка за Кулинарно училище МЕНЮ през март - агнешко, домашни птици и яйца

Първите курсове от пролетно-летния сезон на Кулинарно училище МЕНЮ са посветени на изключително важни за световната кулинария продукти като агнешкото и птичето месо. Макар обикновено да се готвят доста кратко, добрата работа с тях изисква сериозна теоретична и практическа подготовка. В допълнение заедно с техниките за приготвяне на домашни птици се усвояват и умения за бульони и сосове с участието на яйца.

 

8 и 9 март 2016 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч.

Агнешко месо
Това е най-празничното, най-нежното и пролетно месо от всички. Ако искате да разберете коя част от него по какъв начин е най-подходящо да се приготви и да получите безброй невероятно вкусни идеи, заповядайте да сготвим заедно:

 • Агнешка дробсарма в точена кора
 • Бавно печено агнешко бутче
 • Агнешко с патладжани и маслини
 • Агнешко с пресен лук и кашкавал
 • Пълнена агнешка плешка
 • Лимоново агнешко под кора по гръцки
 Още информация за курс Агнешко месо

 

Този курс е част от поредицата АБВ – основни кулинарни техники. Посещавайки го, ще усвоите фундаментални готварски умения и ще се научите да приготвяте следните рецепти:

 • Пилешки и зеленчуков бульон
 • Яйчна, веган и млечна майонеза, сос айоли и шантили
 • Печено пиле Spatchcock с лимоново-билково масло
 • Пълнена печена пуйка
 • Пуешки рулца с песто и бекон
 • Патешко филе с розов сос
 • Гъши дроб на тиган с боровинков сос и карамелизиран лук

от DiVino Март 2016
Коментари