Начало За нас Реклама Контакти

Кулинарно училище Меню - есен/зима 2012/2013

Снимка за Кулинарно училище Меню - есен/зима 2012/2013

Кулинарно училище Меню започва в края на септември 2012 своя пореден, четвърти сезон с нови и интересни курсове, както и с някои вече познати. 

Кулинарно училище Меню предлага избрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.

График на курсовете за сезон есен зима 2012/2013:


АБВ на готвенето: Световна кухня (местата са изчерпани!)
(Индия, Италия, Далечен изток, Мексико, Франция, Арабска кухня)
Начало на курса: 30 септември (неделя)
Продължителност на курса: 6 съботи до 23 февруари
10:00 – 16:00 ч

 


Домашна паста

9 и 10 октомври (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч

 

 


Основи на захарна декорация (местата са изчерпани!)
20 и 21 октомври (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч

 

 


Класически сладкиши
(местата са изчерпани!)
3 и 4 ноември (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч

 

 


Коледни сладки
(местата са изчерпани!)

11 и 12 декември (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч

 

 

Меню за празнична вечеря 
18 и 19 декември (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч

 

 

26 и 27 януари (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч


Пълнозърнести хлябове и десерти (местата са изчерпани!)
2 и 3 февруари (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч


Курсовете се провеждат в модерно оборудваната кухня на Меню в:
Търговски център Европа, сграда 15, офис 1 (карта)
бул. Искърско шосе 7
София 1528
Осигурен е безплатен паркинг.

Курсове се провеждат при минимум 6 участника. Максималният брой участници в един курс е 8.
Ако даден курс бъде отменен независимо от причината, платената сума се възстановява.

За повече информация и записвания:
тел. 02 951 66 34, 089 782 39 52, 088 850 35 30
e-mail: menu@menumag.bg

 

 

Кулинарно училище Меню дава знания и важна информация за:
- хранителното съдържание на продуктите
- физическите свойства на продуктите и реакцията им при топлинна обработка
- основните видове продукти и марки на пазара в България
- възможностите за избор на най-качествените продукти и най-подходящите методи за обработката им

Кулинарно училище Меню представя здравословни методи за обработка на продуктите, чрез които се запазват техните полезни вещества и качества, без да се накърнява вкуса им.

Участниците в курсовете придобиват знания и опитност за основните правила за приготвяне на продуктите съобразно световноизвестната кулинарна школа Cordon Bleu. Използват се и техники и рецепти на знаменити готвачи, адаптирани към домашни условия. Освен това в курсовете се набляга и на презентацията на ястията, така че храната да задоволява и всички естетични потребности на курсистите.

Основен преподавател в Кулинарно училище Меню е Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание Меню, автор на много кулинарни книги и водещ на кулинарни курсове. Ива притежава усет и талант да създава нови вкусни ястия - и в работата си, и у дома, а над 10-годишната й кариера в областта я определя като един от добрите български специалисти.

Кулинарно училище Меню е за всички, които:
- имат специално отношение към храната
- търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции
- интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене
- отворени са към нови кулинарни идеи и практически съвети
- искат да експериментират и да стават все по-добри в готвенето

от Меню Юли 2012
Коментари