Начало За нас Реклама Контакти

Как да пошираме яйце с шеф Маркус Самуелсон

Снимка за Как да пошираме яйце с шеф Маркус Самуелсон

Сварените без черупката яйца, известни и като поширани, и като забулени, са любим начин на професионалните готвачи да предложат на своите клиенти невероятния вкус на рохкия разтичащ се жълтък.

Идеалното поширано яйце изисква доста практика, но известният шеф-готвач Маркус Самуелсон, който създава популярния нюйоркски ресторант Red Rooster в Харлем и свръхинтересния сайт Food Republic, е овладял приготвянето на деликатния продукт.

Ето какво прави той, след като е сложил на огъня тенджера с вода, която къкри, без да ври бурно.

Как перфектно да пошираме яйце?
1. Добавяме малко оцет от бяло вино и сол в тенджерата.
2. Счупваме яйцето в купа и го пускаме ето така.
3. Оставяме да се вари 4 минути и имаме перфектното яйце.

Сега опитайте и вие!

Маркус Самуелсон е и автор на няколко книги. Съвсем скоро ще може да намерите и първата от тях – биографичния роман Yes, Chef, издаден на български език от Gourmet Publishing

от Меню Февр. 2016
Коментари