Начало За нас Реклама Контакти

Тези италиански печива, чийто произход може да се проследи чак до XV век, вече рядко се поднасят като самостоятелен десерт. За сметка на това те са важна част в многобройни рецепти за сладкиши, като умопомрачителното тирамису например. Макар бишкотите да се продават и готови, те се приготвят прекалено лесно у дома, за да пропуснем да се похвалим с хрупкавото си постижение. С изброените количества от необходимите продукти може да се направят около 60 бишкоти с дължина 7-8 см.

Необходими продукти:

6 яйца
1 ч. ч. фина кристална захар
1 ч. ч. пресято брашно
2-3 капки розова сладкарска боя, по желание
пудра захар за поръсване
сол

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разделят. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, добавя се половината от захарта и се разбива още около 1 мин.
2. Жълтъците се разбиват с останалата захар. Ако се използва боя, тя се прибавя в края на разбиването.
3. Жълтъците се добавят внимателно към белтъците.
4. Сипва се пресятото брашно. Разбърква се много внимателно с дървена бъркалка, за да не излезе въздухът от тестото.
5. Щом се смесят продуктите, с гладък шприц се оформят бишкотите в тава, застлана с хартия за печене.
6. Поръсват се със пудра захар, изчаква се малко да се стопи и пак се поръсват. Пекат се 10 мин. на 180° С. Охлаждат се.

 

В галериятя може да видите илюстрираните етапи за приготвяне на бишкоти.

от Меню Апр. 2013
Коментари