Начало За нас Реклама Контакти

Млечни

  • Снимка за статия Сирената
    Сирената
    Млечни|05.01.2017|5
    Душата на млякото „Във Франция има повече сирена, отколкото дни в годината – с всякаква консистенция, от ронливо до почти течно, с всякакъв вкус, от остро като бръснач до кадифената м...
  • Снимка за статия Сметаната
    Сметаната
    Млечни|23.11.2015
    Какво би представлявал прочутият бьоф Строганов, ако към ситно нарязаните парченца говеждо месо не се добавя заквасена сметана? Или ако вишните в торта „Шварцвалд” не потъват в меката смет...
  • Снимка за статия Стилтън
    Стилтън
    Млечни|24.06.2014
    За разлика от прословутите сирена рокфор и горгонзола английският стилтън (Stilton) може да се похвали „само“ ...
  • Снимка за статия Рокфор
    Рокфор
    Млечни|06.06.2014
    Рокфор е овче сирене, като млякото за него идва само от три породи животни, които пасат на територията на департамента Авейрон и някои съседни райони в южната част на Франция. Пити...
  • Снимка за статия Кисело мляко
    Кисело мляко
    Млечни|30.06.2013|1
    Здравословна "зараза" „Пробиотици: храни или хранителни добавки, които съдържат полезни бактерии, близки до тези, които естествено обитават човешкото тяло и имат доказан здравосл...
  • Снимка за статия Крем-сирене
    Крем-сирене
    Млечни|06.03.2012|8
    Преди десетина - петнайсет години на българска територия започнаха да се появяват сочни десерти с тънък блат и удивително несладък...
  • Снимка за статия Краве масло
    Краве масло
    Млечни|17.10.2011|8
    Във Варна понякога казват на кравето масло "истинско масло", за да го отличават от слънчогледовото олио, което също наричат масло. С тази фраза изглежда варненци влагат нещо много специално...
  • Снимка за статия Кисело мляко - домашна технология
    Кисело мляко - домашна технология
    Млечни|30.09.2011|14
  • Снимка за статия Кисело мляко - биохимия и стандарти
    Кисело мляко - биохимия и стандарти
    Млечни|23.09.2011|7
  • Снимка за статия Бяло сирене ІІІ част - качество
    Бяло сирене ІІІ част - качество
    Млечни|08.08.2011|8
    Състояние на саламурата Качеството на саламуреното сирене зависи ...