Начало За нас Реклама Контакти

Торта "Рафаело"

Снимка за Торта
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна

Ефирна, лека и деликатна - такава е тази торта, по рецепта на Иван Кирин, шеф-готвач на BlackSeaRama северно от Балчик. Резултатът надминава очакванията, при това тя не е трудна за приготвяне в сравнение с доста други торти. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за блата:
  • 80 г брашно
  • 4 яйца
  • 80 г захар
  • 4 г ванилия
  • за крема:
  • 300 мл сладкарска сметана
  • 60 г масло, съвсем меко
  • 150 г бял шоколад
  • 40 мл кокосово мляко
  •  кокосови стърготини за поръсване

Начин на приготвяне

  • 1.

    За блата белтъците се разделят от жълтъците, към жълтъците се добавя захарта и се бъркат до побеляване.

  • 2.

    Белтъците се разбиват на пяна – по-пухкава, не на твърд сняг.

  • 3.

    Бавно се смесват жълтъците и белтъците и се добавя пресятото брашно с бакпулвера. Тестото се разстила на 4 места и се пече на 180° С за 10 мин.

  • 4.

    Сметаната за крема се разбива и към нея се добавя маслото.

  • 5.

    Белият шоколад се разтопява на водна баня, изчаква се да изстине и се смесва със сметаната. По желание в крема може да се добави кокосово мляко, кокосови стърготини или кокосов ликьор.

  • 6.

    Тортата се сглобява като се редуват блат и крем. Отгоре се залива с останалия крем и се поръсва с кокосови стърготини.

  •  
Юли 2014
Още подобни рецепти
Коментари