Начало За нас Реклама Контакти

Свинско Строганов

Снимка за Свинско Строганов
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Много лесна и бърза вариация на класическото ястие бьоф "Строганов", в която телешкото е заменено със свинско. Освен задължителното месо, другият основен компонент на рецептата е сметаната, която придава плътност и приятен млечен вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 с. л. зехтин
  • 500 г свинско филе, нарязано на ивици
  • 2 с. л. краве масло
  • 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 с. л. натрошена сушена чушка
  • 1 ч. ч. консервирани гъби - шийтаке, печурки или намеко
  • 250 мл течна сметана
  •   сол на вкус
  •   шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се посолява, поръсва се с шарен пипер и се слага да се запържи в сгорещения зехтин за 3-4 мин.

  2. 2.

    Маслото се разтопява в друг съд и в него се слагат лукът, чесънът и червената чушка. След 2 мин. се добавят гъбите. Като поврат на тих огън 5 мин., се слагат месото и сметаната. След още 2 мин. ястието е готово.

Вариации - Направете рецептата с пилешко филе.

Подходящи типове вина
Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари