Начало За нас Реклама Контакти

Супа със спанак, лапад и сирене

Снимка за Супа със спанак, лапад и сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Макар и традиционна за пролетния български вкус, тази супа ще ви изненада с оригиналния си начин на поднасяне. Вкусното съчетание на пресните листни зеленчуци с родното бяло сирене, допълнено от любимата на много хора хрупкава кашкавалена закуска е чудесен начин да почерпите сили направо от природата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г спанак и лапад, нарязани на ситно
  • 1 л пилешки или зеленчуков бульон
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 2 с. л. брашно
  • 200 г бяло саламурено сирене, нарязано на малки кубчета
  • 100 г настърган кашкавал
  • 4 филии хляб
  • 2 с. л. зехтин
  •  сол на вкус
  •  пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бульонът се слага да заври.

  2. 2.

    Зехтинът се сгорещява в тенджера и в него се слагат да се задушат лукът и чесънът. Прибавя се спанакът и се разбърква да позавехне. Прибавя се брашното, разбърква се и се залива с бульона. Като поври 5 мин. се прибавя сиренето. След 3-4 мин. се отстранява от огъня.

  3. 3.

    Супата се разпределя на порции в огнеупорни чинии или купички.

  4. 4.

    Във всяка чиния се слага по една филия хляб и се поръсва с кашкавал. Супата се запича за 10 мин. на 220° С, докато кашкавалът почервенее.


Подходящи типове вина
Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари